• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomoc przy doborze myszy+podkładki
Cześć wszystkim,

Wielkie dzięki za podpowiedź, @Hya, niestety myszy używam lewą dłonią(stąd G403 odpada), jednak nie wiedziałem, że Sensei 310 ma opcję symetryczną (model Ambidextrous), Dream Machine zbiera zaskakująco dobre opinie, o niej też długo myślałem. Przy okazji wiecie jak sprawuje się Razer Deathadder Respawn (zwykły DA, tylko z leworęcznym profilem)?

Co do podkładki, nie potrzebuję cudów, obecną doprowadziłem do stanu zbliżonego do tekstylnego papieru ściernego, kupując nową chcę mieć jedynie pewność, że jej specyfikacja nie będzie utrudniać korzystania z myszy. DM Pad Xl wydaje się być w porządku.

Co do myszek, jeżeli odradzacie ZA11, to w mojej rozważanej liście znajdują się DM Pro S, SS Sensei 310 Amb. oraz Deathadder Respawn. Do ekspertów nie należę, zatem w kwestii wyboru zdaję się na Waszą opinię. Osobiście kłaniam się w stronę SteelSeries, pytanie brzmi, czy jest dużo lepsza od Dream Machine, jeśli mam wydać 100zł więcej, chciałbym mieć pewność, że jest odczuwalnie precyzyjniejsza.

@XeXu, pytałeś jak sprawuje się Kova, na pewno wygodna, co prawda używam jej już jakiś czas, ale pamiętam, że już w pierwszych dniach chwytało mi się ją bardzo naturalnie. Ruch kursora moim zdaniem precyzyjny jak na swój przedział cenowy, choć moim zdaniem słabszy niż np. w Rival'u 100. Do gier MOBA moim zdaniem się nadaje, jednak drastycznie traci na precyzji przy szybkich i gwałtownych ruchach. Do tego bez "ręcznej" korekty kursor troszkę się gubi, jeżeli ustawisz mysz na środku podkładki, kursor na środku ekranu, pomachasz 5-15sekund po ekranie i ponownie wyśrodkujesz kursor, można zauważyć, że mysz nie znajduje się już na środku podkładki (nie jestem ekspertem, może to normalne dla wszystkich myszek, jednak dla mnie ta wada to główna przyczyna zmiany sprzętu). Ogółem, do casualowego grania się nadaje, ale na FPS'y odradzam.

edit: co do rezygnacji z Zowie pod kątem gier w jakie gram, ich kolejność jest też "priorytetem", w Osu! gram zdecydowanie najczęściej, więc wybierałbym wszystko głównie pod tę grę, choć nie jest to oczywiście absolutna konieczność, chcę jedynie żeby mysz radziła sobie z szybkim poruszaniem się po całym ekranie (kursor musi trafiać w punkt przy szybkich, rwanych ruchach)

Pozdrawiam
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Pomoc przy doborze myszy+podkładki - Insane Peace - 01-13-2018, 05:39 PM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
8 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.