W celu zachowania ciągłości wypowiedzi zacytuję moją wypowiedź z innego wątku, która w założeniu miała wylądować w tym temacie.
(01-05-2018, 12:52 PM)plagocki napisał(a): Chińską, solidną alternatywą wydaje się być jeszcze Ania Pro, również na czerwonych Gateronach. Jest to jednak typowa klawiatura 60% i wiąże się z tym szereg ograniczeń - przeanalizuj sobie jej układ i zdecyduj czy nie będzie przeszkadzał Ci w pracy.Muszę się w końcu ogarnąć.. (❍ᴥ❍ʋ)
Jakość zastosowanych materiałów wypada w niej bardzo pozytywnie - dla przykładu keycapsy montowane w Strike Battle nie mają startu do double-shotów PBT w Anne Pro.
Personalizowane podświetlenie RGB to również rzecz niespotykana w tej półce cenowej - pod uwagę należy również wziąć wyższą trwałość podświetlenia opartego na diodach lutowanych do PCB.
Kupiłem ją w sumie dla beki, ale naprawdę pozytywnie się rozczarowałem. Apka pod androida jest jedynie mocno zbuggowana. Stabilizatory mogłyby być też nieco lepsze, ale przyzwyczajony jestem do rozwiązań z wysokiej półki.
IBM Model M Space Saving Keyboard