12-07-2017, 08:01 PM
(12-07-2017, 05:04 PM)plagocki napisał(a):(12-07-2017, 04:46 PM)Ewelina napisał(a): Ale jest zbudowana jak mechaniczna, więc czemu miałaby się tak nie nazywać :)Z tego samego powodu dlaczego Topre nazywa swoje przełączniki 'hybrid capacitive switch'.
https://geekhack.org/index.php?topic=91503.0 - modyfikacja stabilizatorów w przypadku klawiatry tego typu jest możliwa, ale wiąże się rzecz jasna z utratą gwarancji.
Czytając tę recenzję zastawiam się na, który batch przełączników trafiłem..
Nie wiem czy jest na forum jakaś opcja wołania ludzi którzy się udzielali wczesniej no ale napiszę tak może zobaczycie. Chyba że ktoś z was zawoła resztę ;)
To więc tak, bylem w mediamarkt poklikać sobie w klawiatury i muszę powiedzieć, że albo model wystawowy był znacząco zużyty albo te klawiatury tak mają.
Stała obok g105 do ktorej miałem porównanie i klikając w g413 czułem, że są to klawisze mechaniczne, a czy kolwiek klik i sposób pisania był bardzo zbliżony do klawiatur membranowych. Było czuć ten brak opierania się klawisza w momencie aktywacji jak to jest w klawiaturach mechanicznych.
Obok były też inne klawiatury (Razer, SS, Genesis i jakieś no-name) i w nich bardziej pasowało mi to charakterystyczne odczucie które ma się klikając w mechanika a czy kolwiek wszystkie były zbyt głośne. Logitech jednak miał ten + że był znacznie cichszy.
I teraz już nie wiem czy zdecydować się na g410 czy kupić coś innego.