• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parę pytań oraz pomoc w doborze myszy
Cytat:[*]jesteś lewo czy prawo ręczny/a?: Tego nie jestem w stanie powiedzieć ..wszystkie czynności jestem w stanie zrobić jedną jak i drugą ręką z tą samą precyzją [Mysz zazwyczaj obsługuje prawa ręka]
Czy to oznacza, że mysz trzymasz w lewej bądź w prawej ręce grając w CSa zależnie od humoru?
Cytat: Scroll w FK1 jest gorszy niż w myszkach za 15zł i jego powierzchnia po 8h grania przez mnie i innych domowników jest nieprzyjemna
Podałeś myszy takie jak kana v2, ime 3.0, abyssus (nie wiem jak z gumami po bokach w nowym, ale stary był wykonany z najbardziej budżetowego plastiku) czy imperator o wcale nie lepszej powierzchni
Cytat: czy a3090 ma jakieś straszne wady [nawet te najmniejsze]
Wiem, że się czepiam, ale trudno by najmniejsze wady były straszne. Więc cóż, wadą 3090 jest na pewno niski max speed, choć jest to zależne od kalibracji danego producenta myszy, mogą to być wartości od 1.5 m/s do 3.5 m/s, kalibracja, jak w przypadku większości starszych sensorów, ma również spory wpływ na jego ogólną pracę, dlatego odpuściłbym sobie modele nieznane i nie uznane jak tesoro gungir. Dodatkowo zazwyczaj duży lod oraz moim zdaniem odrobinę większy input lag od sensora pwm3310. Poza tym charakteryzuje się bardzo dobrym feelingiem, dobrą precyzją, zdecydowanie lepszą niż w przypadku sensorów laserowych a w szczególności sensorów philipsa jak ten w imperatorze. IME 3.0 pod względem precyzji sensora nie będzie specjalnie gorszy, ze względu na brak ingerencji oprogramowanie w jego pracę będzie miał minimalnie mniejszego input laga, natomiast jest to bardzo stary sensor i jego max speed jest nieporównywalnie niższy nawet od niższej klasy optyków (wartości w enotusie dochodzą gdzieś do 1.5m/s dla tej myszy, w rzeczywistości może wywoływać akcelerację negatywną już na poziomie 1m/s), co przy 65 cm/360 może praktycznie uniemożliwić komfortową grę.
Problem z myszami jest taki, że zazwyczaj trzeba iść na kompromis, w zowie ec-a dostaniesz bardzo dobrą powierzchnię i świetnie skalibrowany sensor w zamian za kiepskiego scrolla, alcor w zasadzie ma wszystko czego potrzebujesz, z wyjątkiem doskonale skalibrowanego sensora zowie, przy okazji z twojej opinii o fk1
Cytat: Mysz wydaje się mieć opóźnienia takie same jak normalne myszy typu biuro
nie wiem czy tu masz na myśli opóźnienie przełączników, które faktycznie w zowie fk1 jest dość spore, co zostało poprawione w kolejnych myszach, czy opóźnienie sensora, co zwyczajnie kwalifikowałoby ją do wymiany na gwarancji. Z takich myszy bezkompromisowych mogą być mionix avior 7000 i roccat kone pure military, ale w wypadku roccata decydowałby kształt i rozmiar, który nie wszystkim odpowiada, a przy mionixie jego dostępność.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Parę pytań oraz pomoc w doborze myszy - cesarz cyberprzestrzeni - 06-27-2015, 11:52 AM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.