• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klawiatura na przełącznikach typu blue do 400zł.
OK...trochę uporządkuję powyższy post i sam sobie trochę odpowiem, ale w dalszym ciągu liczę na porady :)
Mam obecnie klarowną sytuację co do przełączników - na pewno niebieskie. Jeżeli chodzi natomiast o typy to kształtuje się to mniej więcej tak :
1. Zalman ZM-K900M - ładnie wygląda, podobno super wykonanie, przełączniki Kailh Blue - do dostania za ok. 360zł
2. Genesis RX85 - też ciekawy wygląd, przełączniki takie jak w wyżej wymienionej. Cena ok 340zł. Generalnie klawiatury dość podobne chociaż w teście na tym portalu wyżej oceniony został Zalman - no i nie ma denerwującego podświetlenia, które może razić w oczy. Aczkolwiek tutaj chciałbym upewnić się, że faktycznie Zalman jest lepszym wyborem w tej samej cenie.

Do dwóch powyższych znalazłem jeszcze dwie alternatywy :
1. Hyperx Alloy FPS - do niedawna cenowo trochę odstawał od powyższych, teraz można dostać za 360zł. Przełączniki cherry MX Blue - jako jedyny przedstawiciel z niemieckimi produktami.
2. Testowany tutaj  Deluxe Game Titan KM02 - cena ok. 230zł na kailh blue.

No i teraz rodzi się pytanie...którą wybrać. 3 klawiatury są w podobnej cenie...Genesis mam w zasadzie pod ręką, reszta na wysyłkę, ale zamkną się w powyższych kwotach. KM02 jest tańsza o ponad 100zł, pytanie kosztem [i czy w ogóle kosztem] czego ?? Zdaję sobie sprawę, że mechanik to zakup na lata, dlatego jeżeli zasadnym będzie wydanie tych 100zł więcej to jestem skłonny to zrobić.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Klawiatura na przełącznikach typu blue do 400zł. - Looke83 - 11-24-2017, 08:32 AM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.