• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klawiatura mechaniczna. (Ciężko się zdecydować)
Witam, 

[*]twój budżet: 300-400 zł
[*]jaki chcesz rodzaj klawiatury? Mechaniczna, z doborem przełączników jest problem, stawiam obecnie na blue ponieważ miałem okazję przetestować mx blue i były spoko a te od kailh są podobno bardziej liniowe czyli wydaję mi się, że będą lepsze do gier. Tutaj liczę na poradę może jednak przekonacie mnie mnie że nie chce blue.

1. czy masz masywne dłonie czy nie? Mam małe dłonie i krótkie palce.
  2. czy dużo piszesz na klawiaturze? Nie.
  3. czy ma to być klawiatura w 100% pod gry? Tak z 90% czasu to gry a z 10% pisanie.

[*]czy chcesz podświetlenie? Tak. Fajnie by było RGB ;)
[*]czy chcesz makra? Nie.
[*]czy chcesz dodatkowe klawisze? Nie.
[*]czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? Tak.
[*]czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)? Raczej wolałbym pełną.
[*]twoje uwagi (wygląd, firma):

Przeczytałem poradnik gear-test i wiele tematów, przetestowałem też trochę klawiszy (tyle co mogłem) i w tej chwili mam na tapecie dwie klawiatury:

1. Fnatic Rush Pro Gaming Keyboard na mx blue SKLEP Koszt: 69 euro = 302 zł (kurs wbk) + 8,5 zł (koszt przewalutowania) = 310,5 zł (przesyłka za darmo)
2. VAVA Mechanical Keyboard na kailh blue SKLEP Koszt: 79 $ = 295 zł (kurs wbk) + 8,25 (koszt przewalutowania) = 303,25 zł (przesyłka za darmo) + (koszty jeśli przesyłkę sprawdzi urząd ceny) VAT: 68 zł + opłaty celno skarbowe ok 20 zł? = 392 zł

Nie liczę na to, że znajdę kogoś z klawiaturą od vava bo recenzji jest naprawdę niewiele, natomiast może ktoś posiada tą od Fnatic i może coś o niej powiedzieć.

Proszę o radę w wyborze klawiatury jednej z tych dwóch, a może zupełnie innej? Może jednak inne przełączniki niż blue, sam już nie wiem zakręciłem się i potrzebuje głosu rozsądku.

PS. Jest to mój pierwszy mechanik, od kilku lat używam Razer Lycosa.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Klawiatura mechaniczna. (Ciężko się zdecydować) - tasiek - 11-14-2017, 07:27 PM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.