10-30-2017, 01:44 PM
Z wymienionych przez ciebie przez długi czas miałem taito (starszą, nie 2017), a obecnie mam corsair mm200 i oceniałbym ją jako zauważalnie lepszą pod kątem ślizgu. Z tego co czytałem na forach mm200 i 300 są bardzo podobne pod kątem ślizgu, niektórzy twierdzili, że różnią się wyłącznie nadrukiem i obszyciem. Ślizg jest dość wolny, chyba wolniejszy nawet od taito, ale przede wszystkim jest wyjątkowo równy i gładki jak na wolną podkładkę. Materiał również jest bardzo gładki w dotyku, ale nie jest to typ polerowanej powierzchni jak taito, rodzaj materiału ma zdecydowanie bliżej do zwykłego szmaciaka.
Co do wytrzymałości mm200, w moim wypadku po jakiś 10 miesiącach korzystania (w tym regularnego przecierania szmatką), porównując między nie używanymi brzegami a środkiem podkładki, nie widzę zbyt dużych zmian w ślizgu, zmienia się w podobnym stopniu co na taito.
Co do wytrzymałości mm200, w moim wypadku po jakiś 10 miesiącach korzystania (w tym regularnego przecierania szmatką), porównując między nie używanymi brzegami a środkiem podkładki, nie widzę zbyt dużych zmian w ślizgu, zmienia się w podobnym stopniu co na taito.