10-14-2017, 08:17 PM
(10-14-2017, 02:20 PM)Czyszczu napisał(a): roccata myszki są akurat wporzo ;D ja zmieniłem dawno temu na Kone Pure tylko military, nie Owl Eye i jestem nawet zadowolony, a dość wybredny z natury (21,5 cm mam dłoń). Chwytam claw-palm, bardziej claw.
Obczaj gdzieś w sklepie konstrukcję Kone Pure
Dla mnie się ona sprawdziła
No chyba zobaczę w sklepie jak to wygląda w ogóle ;p Ja mam chyba taki raczej claw, ale nie mam aż tak podgiętych palcy. Nie dotykają myszki, ale nie są też aż tak zagięte.
(10-14-2017, 04:07 PM)XeXu napisał(a): Roccat nie ma prawie nic wspólnego z Razerem ;)
Zasadnicza różnica, to... wytrzymałość.
Starsze Kone'y działają bezproblemowo po dziś dzień.
Jedynie autoboty pokroju Kova'y to takie wynalazki, że najlepiej zostawić niektóre zmysły wolne od tej myszki.
CM - Cooler Master.
Pokazali dosyć dobre podejście, wypuszczając świetnego jak na swój budżet - MasterMouse'a S.
Wcześniej Alcor też poniekąd był dobrą alternatywą.
CM MM530 to...
Zresztą, masz odnośnik do "recenzji".
No wiem, że nie ma nic wspólnego, ale zawsze mi wyglądał na dość tandetną firmę, nie wiem dlaczego ;P Ale jednak wrażenie wizualne sporo też wpływa na ocenę całości.
CM MM530 nie podoba mi się z wyglądu i jest strasznie szeroka po jednej stronie.
(10-14-2017, 06:12 PM)Synth napisał(a): Może da elite ? dla mnie to nadal top 1 myszka zaraz przed ec2.
Czekam dnia w którym wyjdzie biała ec z sensorem razera...
Napisałem o tym, żeby myszka była mniejsza od G502 i to jest dla mnie najważniejsze chyba. DA Elite to jak dla mnie ogromna myszka, większa od G502 ;P W dodatku jest strasznie szeroka. Jak kiedyś mierzyłem to DA Elite była dla mnie najmniej wygodna akurat, więc odpada ;p
(10-14-2017, 07:00 PM)plagocki napisał(a): Allegro zalane jest Logitechami G502 z programu wyprzedażowego Logitecha - jesteśmy niestety śmietnikiem Europy zachodniej. Przez co realna cena używanego G502 (nawet w bardzo dobrym stanie) to w mojej ocenie około 150 zł.
DA Elite sprawia w porównaniu z np. G502 tandetne wrażenie (nawet gdy trafi się dobry egzemplarz). Plastik z jakiego została odlana nie jest najlepszej jakości. IMO nie jest warta żądanej ceny.
Na Twoim miejscu zaryzykowałbym własnie KPOE - seria Kone od Roccata to gryzonie, które cenię chyba najbardziej, głównie za sprawą kapitalnego scrolla i materiału jakim są pokryte.
Szkoda że tak to wygląda na allegro, nie opłaca mi się za bardzo sprzedawać takiej myszki za 150zł... Szczególnie że jak porównuję te wszystkie myszki do G502 to wyglądają jak zabawki :D Ogólnie to najbardziej (wizualnie) podobają mi się DM PRO S i EC2-A (gdyby miała 3360).
Jakbym miał sprzedać G502 za 200zł to bym pomyślał, ale jak za 150 to trochę słaby deal. Z drugiej strony sprzedać pierw G502, a później szukać myszy i być może nie trafić już lepiej w gust to też niezbyt dobry pomysł.
Ciężka sprawa ;P