• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Myszka pod FPSy
Witam, kilka miesięcy temu wymieniłem DA Chroma na ZA12 spośród kilku przymierzanych myszek (ZA12, G403, FK1, FK2, EC2-a (wygodniejsza niż DA chroma)) Wybrałem ZA12 jak wcześniej wspomniałem. No kształt idealny pod palmo-claw grip. Po tych kilku miesiącach dawało mi się we znaki twardość przycisków głównych (te w DA Chroma wymagały bardzo mały nacisk aby aktywować i to mi się podobało) oraz boczne przyciski przy kciuku, które nie raz wciskały się przypadkowo przy podnoszeni myszki/gwałtownych ruchach w lewo, a mam je zbindowane pod granaty w różnych FPSach dlatego to jest problem.

Czy wyszedł jakiś model ostatnio o podobnym kształcie do ZA12/ZA13? Widziałem tylko mysz CM mastermouse S o podobnym kształcie, ale wiadomo, to niższa półka.

1. Potrzebuję myszki o podobnym kształcie z lżejszymi przyciskami głównymi i bardzo szybkim rejestrze kliku (poniżej 5ms).

2. Niestety nie pamiętam już różnicy w przyciskach głównych miedzy EC2-a, a ZA12. Jaka jest różnica między EC2-A white, a Black czy przyciski główne się różnią i jak z powierzchnią?

Mam jeszcze problem w ZA12 ze scrollem. Przeskakuje kiedy się macha myszką, a nawet kiedy po prostu przesuwam to czuć, że się ten scroll rusza na boki. Wystarczy, że przekręcę scrollem troszkę to ten problem ustępuję po części, a jak jeszcze troszkę to w ogóle go nie ma i znowu jak przekręcę to jest i podczas gry czasami muszę ten scroll przekręcić żeby mnie nie denerwował.

EDIT: Widziałem jeszcze myszkę Fnatic Flick G1. Na oko wydaję sie być ok i podobna do ZA
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Myszka pod FPSy - Becks - 08-16-2017, 04:00 AM
RE: Myszka pod FPSy - XeXu - 08-17-2017, 11:30 AM
RE: Myszka pod FPSy - Becks - 08-18-2017, 12:39 AM
RE: Myszka pod FPSy - XeXu - 08-18-2017, 12:43 PM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.