• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Roccat KP Owl-Eye vs MasterMouse S
Mam kilka pytań i pewien dylemat, więc chciałbym się dowiedzieć co wy zrobilibyście na moim miejscu.

Standardowo na szybko przypomnę: 20cm, claw-finger (chwyt wygląda identycznie jak claw, ale trzymam myszkę tylko palcami).
Obecnie: KinzuAdder. Co mi w niej nie pasuje? Sensor.

Napisze teraz kilka ważnych dla mnie rzeczy i różnic, pomiędzy Roccat Kone Pure Owl-Eye, a CM MasterMouse S.

Sensory w myszkach, z tego co czytałem recenzję, są bardzo podobne, a jakimś super-low sensem nie jestem, więc remis.

Powierzchnia w obu myszkach jest ok (sugerowałem się recenzjami).

Kabel - w jednej i drugiej, już widzę że mi się nie podoba. Najchętniej zmieniłbym go na mój zaufany, ale niestety tu pojawia się problem. Producenci nie dorzucają do tych myszek dodatkowych ślizgaczy. Dokupić oryginalnych też nie można (poprawcie mnie jeżeli się mylę). Do Kone Pure można kupić z Hotline Games, a do CM'a nigdzie nie znalazłem (poprawcie mnie jeżeli można takie kupić) - lecz wolałbym oryginalne.
Kabel + ślizgacze to dla mnie dość ważna sprawa.
Co do samych ślizgaczy - wydaje mi się, że Kone Pure ma lepsze i grubsze (poprawcie mnie jeżeli się mylę).

Przyciski - Kone Pure'owi Owl-Eye podobno nie ma nic do zarzucenia. CM jednak ma jakieś problemy. Tą przerwę mogę sobie powiększyć, ale ten click z CM'a podobno pozostawia wiele do życzenia.

Na "+" w tym CM'ie zasługuje kształt. Bardzo zbliżony do tego z Kinzu, czego nie można powiedzieć o Kone Pure. Preferuje myszki typu Kinzu, Abyssus v2, Lua (po prostu małe).

Po takim krótkim wstępnie, napisze kilka pytań, na które prosiłbym was o odpowiedź:
1. Sensory różnią się tylko max. speed'em?
2. Czy Roccat i CM prowadzą sprzedaż oryginalnych ślizgaczy do ich myszek? A jak nie, to które są najbardziej zbliżone do tych Roccatowych? Ktoś w ogóle produkuje ślizgacze do myszek CM?
3. Czy na podkładce G640, powinienem mieć problemy z chudymi ślizgaczami w tym CM'ie? (nie dociskam jakoś bardzo myszki).
4. Jak się mają przyciski w tym CM'ie do tych Roccatowych? Podobno CM słabsze - można je porównać do przycisków w jakiejś innej myszce? (może testowałem).
5. NAJWAŻNIEJSZE: Co mi polecacie wybrać? Dość zaufany kształt CM, który jest gorszy technicznie, czy spróbować przyzwyczaić się do kształtu Kone Pure'a, który technicznie to najwyższa półka.

Może macie jeszcze jakieś inne propozycje.

CENA NIE GRA ROLI. PO PROSTU, CHCE NIE MYŚLEĆ JUŻ WIĘCEJ O WADACH MYSZKI PODCZAS GRY.

Z góry dziękuje, za jakiekolwiek zainteresowanie :)
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Roccat KP Owl-Eye vs MasterMouse S - Stachu - 08-01-2017, 07:23 PM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
10 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.