07-15-2017, 12:22 AM
(07-14-2017, 10:33 AM)pawel054 napisał(a):
- Hej, szukam myszki do ~300zł. Miałem Roccat Kone Pure Optical. Zamówiłem logitecha G403 mam od wczoraj no i tragedia... Sensor super ale nie mogę się przemóc do kształtu myszki. Tak jakby była za duża, ciężko mi ją chwycić.. W dodatku jak wykonuję pionowy ruch w dół myszką to mam tendencję do lekkiego unoszenia tyłu myszki do góry i sensor staje bo G403 ma bardzo niski LOD na Taito 2017... Z kolei na Roccat zawsze miałem wrażenie, że jest nieco za mała. Nie wiem już co mam robić, możecie doradzić jakąś inną myszkę? Ze względu na trzymanie myślałem wcześniej o G Pro, ale z drugiej strony dużo osób pisze, że ma dziwny kształt w dodatku jest jeszcze mniejsza od Roccata... Za wszelką pomoc będę wdzięczny.
U mnie było dokładnie to samo po przesiadce z da na g403 - dlatego ją sprzedałem.
g403 jest dla mnie lekko za wysoka/szeroka przez co nie czuć jej w typowym chwycie palm-grip,
czuć za bardzo jej górną część przy tym chwycie i dodatkowo odczuwałem dyskomfort przez lekkie wypuklenie przy tylno-górnej, prawej stronie myszki
Wiele opinii wyczytałem na reddicie/hltv o tym, że ludziom nie przypadła do gustu ta myszka po przesiadce z da i własnie powracali do niej.
Również mam taką samą długość dłoni i polecam brać coś ze stajni razera, najlepiej da elite.
Problem może być z lod'em, to praktycznie ten sam podrasowany sensor co 3366.
Nie jestem pewien, ale w razerze można go zmienić w sterownikach.