• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proszę o pomoc w wyborze myszki do 300zł. Palmo-claw
    Hej, szukam myszki do ~300zł. Miałem Roccat Kone Pure Optical. Zamówiłem logitecha G403 mam od wczoraj no i tragedia... Sensor super ale nie mogę się przemóc do kształtu myszki. Tak jakby była za duża, ciężko mi ją chwycić.. W dodatku jak wykonuję pionowy ruch w dół myszką to mam tendencję do lekkiego unoszenia tyłu myszki do góry i sensor staje bo G403 ma bardzo niski LOD na Taito 2017... Z kolei na Roccat zawsze miałem wrażenie, że jest nieco za mała. Nie wiem już co mam robić, możecie doradzić jakąś inną myszkę? Ze względu na trzymanie myślałem wcześniej o G Pro, ale z drugiej strony dużo osób pisze, że ma dziwny kształt w dodatku jest jeszcze mniejsza od Roccata... Za wszelką pomoc będę wdzięczny.

Wzór :
  • jaką obecnie myszkę używasz: Roccat Kone Pure Optical/Logitech G403
  • jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 800-1200
  • czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): niska/średnia
  • czułość w Windows: 6/11 (standardowe)
  • czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): standardowa
  • w co grasz (podaj tytuły gier): wszystko po trochu, ale myszka ma być dobra w FPS'ach
  • jaką masz obecnie podkładkę: Roccat Taito 2017
  • ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): nie używam
  • twój budżet: 300zł w szczególnym przypadku mogę wykroczyć ponad to jeśli będzie warto
  • jaki chwyt stosujesz: i tu jest problem. Palce mam jak przy claw gripie czyli zgięte, ale nie chwytam myszki samymi palcami tylko trochę dłoń mi na niej leży. Pewnie coś między claw a finger (palce jak w claw, trzymanie myszki bardziej jak w palm/finger tzn śródręcze leży mi na górze myszki,a nie wisi w powietrzu jak w klasycznym claw).
  • jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
  • jesteś lewo czy prawo ręczny/a? prawo
  • jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 19cm
  • jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)?
  • czy chcesz zmienić swój chwyt?: nie
  • czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: tak
  • co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: kształt/trzymanie
  • czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? tak
  • uwagi (np. co do wyglądu myszki): wolę minimalizm niż fikuśne kształty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Proszę o pomoc w wyborze myszki do 300zł. Palmo-claw - pawel054 - 07-14-2017, 10:33 AM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.