06-24-2017, 02:45 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-24-2017, 03:44 PM przez spidster135.)
(06-24-2017, 09:07 AM)Czyszczu napisał(a): daj screena z xonara, poszukaj na yt filmikow z footstepami i sam metodą prób i błędów ustawiaj :/
nie ma innego wyjścia, każdy ma nieco inny słuch
No słuch może tutaj mieć mniejsze znaczenie, bo po prostu brzmi to tak że bliskie dźwięki słyszę głośno i wyraźnie i stopniowo się oddalają, ale w dość szybkim tępie (jakby nieproporcjonalnym) i kroki będące dalej są już niesłyszalne. Wczoraj dostałem kosę w plecy od gościa BIEGNĄCEGO za mną, a nie słyszałem go kompletnie. Fakt że akurat strzelałem w innego z drugiej strony, ale tamtego powinienem słyszeć, bo zawsze słyszałem takie rzeczy i dlatego wydało mi się to dziwne. Kumpel z którym grałem i akurat oglądał moją perspektywę i który często nie ogarnia skąd idą kroki też go słyszał i się zdziwił że nawet nie zareagowałem...
Trochę zmieniałem i wydaje mi się, że opcje typu Dolby Headphones, czy też Virtual 7.1 psują właśnie efekt tych kroków (fajne to jest tylko przy oglądaniu filmów bo czuję jakby osoba mówiąca była bliżej). Moje screeny z xonara dużo nie dadzą, bo ustawiłem ostatnio na wbudowaną opcję Hi-Fi gdyż moje ustawienia były po prostu dupne ;d
@edit czy to też normalne, że po wejściu w "urządzenia do odtwarzania" pokazuje mi słuchawki jako głośniki?