06-11-2017, 05:22 PM
(06-11-2017, 05:10 PM)XeXu napisał(a): Tyle tracić na rzecz mikrofonu?
Roccat'y to mocno ograniczone słuchawki, w dodatku przeznaczone niemalże tylko do cs'a.
A co do mikrofonu, wydaje mi się, że to nie tylko wina "micro".
W dodatku nie myśl, że jakość tego w podanych headsetach będzie lepsza od takiego MT-391 :V
Nie chodzi o to by mikrofon był lepszy od mojego małego zalmanka mic1, bo ten zalman jest wystarczający, lecz jest on na kablu, a nie przy ustach, przez co nie może zebrać odpowiednio dźwięku z moich ust. Gdy tylko wezmę go do ręki i trzymam przy ustach (tak jakby to było z mikrofonem słuchawkowym) to słyszę od ludzi "wow teraz tak jakbyś stał obok"...
Także ważny jest dla mnie sam fakt, by słuchawki miały ten mikrofon który będzie przy ustach ;)
(06-11-2017, 05:10 PM)Synth napisał(a): Hyperx cloud mają bardzo mała scenę i strasznie ciężko w nich wyczuć pozycję gracza, dla niedzielnego gracza są bardzo dobre.. i dość wygodne, aczkolwiek po kilku godzinach bolały mnie w środku uszy, na początku myslałem że mam zapalenie ucha ^^ ale to jednak była przyczyna słuchawek.. w sumie przez to znalazłem się własnie na tym forum..
dodatkowo w cloudach masz słabej jakości mikrofon, zbiera wszystko z otocznia i dziwnie cię słychać, na pewno nie jest to normalny dźwięk jak w zamlanie.
Kupisz kartę dźwiękową to i dźwięk mikrofonu ci się zmieni, lepiej będziesz słyszalny na tsie, nie będzie tak zbierał szumów.
No od Cloudów się trochę powoli "odwracam" przez to mniej dokładne pozycjonowanie graczy. Dlatego też się zastanawiam raczej nad Roccatami.
Może dodam jak mniej więcej wygląda moje codzienne korzystanie ze słuchawek:
- filmiki (typu pranki czy ciekawsze vlogi, gameplaye itp) na youtube - 30%
- muzyka - 8%
- CS:GO - 60%
- inne gry (COD BO, The Forest, Assassin's Creed Syndicate) - 2%
Dlatego skłaniam się głównie ku tym Roccat Kave, jak zamiast swoich obecnych korzystam ze zwykłych dodawanych do tel słuchawek by pooglądać filmy na yt to też nie przeszkadza mi jakość, więc raczej najważniejsze by były bardzo fajne w CS:GO, by były normalne do słuchania muzyki/oglądania filmów i by miały mikrofon.