No więc, dawno myszki nie kupiłam i zaciekawiła mnie Razer Abyssus i mam ją właśnie :D Spodobała mi się w Media Markt i zamówiłam przez neta. Ale przysłali mi nie tą co chciałam, nie tą co jest na obrazku na aukcji i nie tą co mierzyłam w MM. Nie jestem pewna jaka to była w MM, podejrzewam że 2014, ale inaczej wygląda niż ta co mi przysłali. Napiszcie, ile jest tych wersji Abyssusa? Bo tu na aukcji: http://allegro.pl/mysz-razer-abyssus-201...53801.html jest z takimi bokami chropowatymi i przyciski mają po bokach takie bardziej spiczaste zakończenia, a mi przysłali taką która ma śliskie, jednolite boki i łagodniejsze zakończenia przycisków. Zupełnie nie jest tą co na zdjęciach i nie tą, którą mierzyłam. Nie jestem pewna czy wersji v2 nie mierzyłam, ale na pewno taką, która miała te chropowate boki, z tymi kółeczkami i z tego co patrzę na google, to wersja 2014 też takie ma, a dostałam zupełnie co innego.
115mm, wygląda na to że jest to pierwsza wersja Razer Abyssus, a nie tak jak piszą na aukcji - 2014. Oszuści. Będę musiała do nich napisać, co to ma być. Albo faktycznie nie wiedzą co sprzedają. Ktoś wie czy wersja 2014 różni się kształtem?
Co do mojej recenzji tej myszki Razer Abyssus 1800 - wersji starszej i krótkiego testu to mogę trochę o niej napisać. Myszka jest bardzo fajna i byłam bliska zatrzymania jej, jako głównej myszki. Jest mała, lekka, wygodna, dobrze leży w dłoni, ma świetne przyciski, ciche, bardzo przyjemnie się klika i jest precyzyjna. Ale ma kilka wad. Największa to taka, że łączenia przycisków są zbyt nisko osadzone, przez co wcina mi się palec w prawym przycisku. Może nie każdy trzyma palec w tym miejscu, ale by dobrze chwycić myszkę to chyba jest to standardowe położenie i przy każdym kliknięciu czuję jak przycisk zahacza o palec, co jest niewygodne. Druga sprawa to rolka. Jest w miarę cicha, więc głośność ok, ale zbyt czuła, przez co nie raz sama się przekręci w górę i dół, co też utrudnia pracę. Do miana idealnej jej trochę brakuje, ale już już było blisko :) Na wielki plus i mój podziw zasługują przyciski. Są świetne! Bardzo miły, przyjemny klik.
115mm, wygląda na to że jest to pierwsza wersja Razer Abyssus, a nie tak jak piszą na aukcji - 2014. Oszuści. Będę musiała do nich napisać, co to ma być. Albo faktycznie nie wiedzą co sprzedają. Ktoś wie czy wersja 2014 różni się kształtem?
Co do mojej recenzji tej myszki Razer Abyssus 1800 - wersji starszej i krótkiego testu to mogę trochę o niej napisać. Myszka jest bardzo fajna i byłam bliska zatrzymania jej, jako głównej myszki. Jest mała, lekka, wygodna, dobrze leży w dłoni, ma świetne przyciski, ciche, bardzo przyjemnie się klika i jest precyzyjna. Ale ma kilka wad. Największa to taka, że łączenia przycisków są zbyt nisko osadzone, przez co wcina mi się palec w prawym przycisku. Może nie każdy trzyma palec w tym miejscu, ale by dobrze chwycić myszkę to chyba jest to standardowe położenie i przy każdym kliknięciu czuję jak przycisk zahacza o palec, co jest niewygodne. Druga sprawa to rolka. Jest w miarę cicha, więc głośność ok, ale zbyt czuła, przez co nie raz sama się przekręci w górę i dół, co też utrudnia pracę. Do miana idealnej jej trochę brakuje, ale już już było blisko :) Na wielki plus i mój podziw zasługują przyciski. Są świetne! Bardzo miły, przyjemny klik.
Testowałam myszki: Steelseries (Kinzu v3, Rival 100, Rival 110, Rival 3), Roccat (Lua, Kiro, Kone Pure BE, Owl-Eye, SE, Kain 100 AIMO), Logitech (G203, G403 Prodigy, Wireless, G502), Zowie (ZA13, EC2-A), Razer (Abyssus 1800, Abyssus 2014), Dream Machines (DM1 Pro, DM3 Mini), CM MasterMouse S.