Właśnie słyszałam że procesor jest najważniejszy. Tak mam kartę z 2GB pamięci, jakiś czas temu ją kupowałam to w tym przedziale cenowym (600 zł) była to jedna z lepszych wyborów, jakoś prawie 2 lata temu, dlatego nie kupowałam teraz nowej, gdyż pudełko jeszcze pachnie świeżością, a na ten sprzęt troochę kasy poszło. Tzn skilla posiada mój facet i już powiedział że pożyczy mego kompa do renderingu, więc chcę trochę poszpanować że u mnie będzie się szybciej renderowało niż u niego :D Ten sprzęt dla mnie ma służyć głownie do komfortowej pracy, ma działać szybko, sprawnie, bez zacięć, bez czekania długo na zapis w programach do grafiki 2D, bo w 3D nie siedzę. A gierki swoją drogą, ale to takie nie wymagające jak Paladins, Hearthstone, Battlefield 3. A ja wiem czy słaba? Włączałam gry na swoim jeszcze starym komputerze na max detale i pięknie chodziły bez przycięcia, a grafika miodzio. Nie jestem nerdem by co 2 lata zmieniać kartę, bo tak jak pisałam dopiero niedawno kupowałam nową i w tym przedziale cenowym była jedną z najlepszych. A komputer miałam z 9 lat, służył mi bardzo dobrze bo wtedy na niego wydałam swoje wszystkie pieniądze i to nie małe, mówiąc "raz się żyje" i to był na tamte czasy mega sprzęt. Teraz siadła mi pamięć, być może płyta główna i tak wyszło że nie inwestowałam w stary sprzęt, a kupiłam nową płytę, procesor, pamięć, szybszy dysk. Grafika z tego co patrzyłam teraz na topie którą dużo osób kupuje te GTX 1060. Tak przynajmniej patrzę po ilości osób które kupiły.
Testowałam myszki: Steelseries (Kinzu v3, Rival 100, Rival 110, Rival 3), Roccat (Lua, Kiro, Kone Pure BE, Owl-Eye, SE, Kain 100 AIMO), Logitech (G203, G403 Prodigy, Wireless, G502), Zowie (ZA13, EC2-A), Razer (Abyssus 1800, Abyssus 2014), Dream Machines (DM1 Pro, DM3 Mini), CM MasterMouse S.