• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klawiatura mechaniczna - przełączniki
(02-10-2017, 02:09 PM)Cygg napisał(a): Witam, po długich godzinach czytania poradników i testów w końcu zakupiłem klawiaturę Ozon Strike Pro na cherry red. Pisze oraz gra mi się na niej całkiem fajnie z tymże czasem zdarza mi się nacisnąć nieintencjonalnie jakiś klawisz np jak jadę samochodem to nacisnę A i auto skręca. Ogólnie podsumowując są trochę za miękkie. Czy na MX Brown jest to mniej uciążliwe? Myślałem na zwrotem tej klawiatury i zakupem CM Storm QuickFire Ultimate. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia w sklepie mechanicznej klawiatury, chodziłem po media markt i innych marketach i nie ma praktycznie mechanicznych klawiatur. Proszę o poradę.

Hej, naturalnie na nielinearnych przełącznikach problem nieintencjonalnego wciskania klawiszy będzie znacznie mniej odczuwalny. MX Brown stawiają wyraźny opór, lecz ich feeling nie jest najprzyjemniejszy - osobiście znacznie bardziej preferuję feedback przełączników niebieskich. Mogą Ci po prostu nie przypasować. Dla mnie są koniecznym kompromisem, nie mam w domu warunków by korzystać z niebieskich przełączników.

Polecam klawiatury CM Storm, od dwóch lat używam modelu QuickFire TK - po roku zmieniłem keycapsy, jednakże ogólna jakość wykonania stoi na wysokim poziomie. Zamiast modelu CM Storm QuickFire Ultimate wybrałbym jednakże CM Storm Masterkeys Pro M, klawiaturę tę kupujesz zapewne na lata i gdy w przyszłości będziesz chciał wymienić keycapsy staniesz przed nie lada wyzwaniem (zwróć uwagę na nietypowy rząd klawiszy R1 w modelu QuickFire Ultimate). 

[Obrazek: A6CmoD4.jpg]
Żeby dostać tę spację i Ctrl musiałem przeszukać pół internetów. Znalazłem je gdzieś w odmętach Taobao :P
IBM Model M Space Saving Keyboard
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Klawiatura mechaniczna - przełączniki - plagocki - 02-10-2017, 03:19 PM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.