- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Następca Abyssusa 2014
|
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
02-03-2017, 04:40 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-03-2017, 04:43 PM przez Avantu.)
- jaką obecnie myszkę używasz: Abyssus 2014
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: Domyślne bez synapse, bodajże 1800 dpi
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): eDPI około 900.
- czułość w Windows: 4/11 ze względu na natywne 1800 dpi
- w co grasz (podaj tytuły gier): CS GO
- jaką masz obecnie podkładkę: QCK+
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): Bez bocznych
- twój budżet: do 200 zł
- jaki chwyt stosujesz: Claw/fingertip
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
- jesteś lewo czy prawo ręczny/a?: Leworęczny
- jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): Około 18 cm
- jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)?: Około 2cm
- czy chcesz zmienić swój chwyt?: Raczej nie
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: tak
- co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: Scroll się zepsuł, reszta mnie zadowolała
- czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce?: Byłoby najlepiej
- uwagi (np. co do wyglądu myszki): Ze względu na leworęczność najlepiej bez przycisków bocznych. Przykładałem rękę w sklepie do G203 Prodigy i wydaje mi się że przeszkadzały mi te boczne przyciski, dodatkowo przyciski główne chodziły bardzo lekko, wystarczyło oprzeć palce na nich i można było przypadkowo wcisnąć. Mocno zastanawiałem się nad Abyssusem V2, ogólnie mi bardzo odpowiada, jedyne do czego mam zastrzeżenia to sensor, z tego co czytałem sensor nie jest najwyższych lotów jednak ludzie raczej lubią tą myszkę. Jeżeli smoothing nie jest większy niż w Abyssusie 2014 mógłbym ją mocno rozważyć. Nad G203 też wciąż się zastanawiam ze względu na dobry sensor, mogę ją mieć za niecałe 150 zł co jest bardzo fajną ceną, ale jednak wady tu opisane trochę mnie odwracają od zakupu.
//Edit: Zastanawiam się także nad DM1 Pro jednak boje się o boczne przyciski i jak mysz będzie leżeć u leworęcznego - niby jest symetryczna.
|
Wiadomości w tym wątku |
Następca Abyssusa 2014 - Avantu - 02-03-2017, 04:40 PM
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości
|