01-22-2017, 06:55 PM
Obiecałem napisać coś o tej klawiaturze, tak wiec V760 spisuje się wyśmienicie .Przełączniki Kailh Brown są bardzo przyjemne i wygodne klik jest fajny,jeśli chodzi o wykonanie to jest perfekcyjne ,wszystko jest idealnie spasowane ,jakość materiałów z których wykonana jest klawiatura jest bez zarzutu.Podpórka pod nadgarstek jest świetna ,pokryta jest jakąś gumą , podpórka jest na magnes tak wiec nie ma problemu z demontażem , podpórka posiada sześć gumowych stopek tak wiec trzyma się bardzo dobrze podłoża.Górna część klawiatury wykonana jest z aluminium.A teraz najfajniejsza część czyli podświetlenie klawiszy jest po prostu genialne jest wiele możliwości podświetlenia nawet można zaprogramować sobie każdy przycisk w innym kolorze oraz odcieniu.Miałem możliwość porównać Vipera z Corsair K70 RGB RapidFire i moim zdaniem oraz właściciela K70 podświetlenie w V760 jest fajniejsze.Oprogramowanie do Vipera jest proste ale daje rade ,podobno były jakieś problemy z wcześniejsza wersja ale w mojej v2.7 jest wszystko ok.
Reasumując za 500 zł dostajemy bardzo dobry produkt w tym przedziale cenowym nie znalazłem innej klawiatury tak bogato wyposażonej jak ta . Może redakcja test-gear pokusi się o test tej klawiatury :)
Reasumując za 500 zł dostajemy bardzo dobry produkt w tym przedziale cenowym nie znalazłem innej klawiatury tak bogato wyposażonej jak ta . Może redakcja test-gear pokusi się o test tej klawiatury :)