• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DPI myszki, szybkość wskaźnika i sensitivity
OK to prowadzenie myszki, defaultowo odświeżanie portu USB/Myszki 60 hz w windows XP - też trzeba było ręcznie wymuszać więcej, bo skakała po ekranie. Defaultowa opcja była skopana i nie było sensu sie do nie przyzwyczajać.

To wszystko jest powiązane, defaultowe opcje nie zawsze są lepsze. Czasem trzeba coś kliknąć i odznaczyć, nawet jak nazywa się to tak dumnie jak "zwiększenie precyzji myszki". To jest źle nazwane, powinno się nazywać "programowe przyspieszenie myszki".

Grasz 30 lat, OK.. ale od ok. 2002 roku grasz z włączoną akceleracją bo wcisneli ją siłą w XP. czyli nie 30 lat a góra 15.

http://skillconnect.eu/Thread-Akceleracja-myszki

Co to jest akceleracja myszki?
akceleracja ma na celu poprawienie komfortu użytkowania z komputera poprzez wyłączenie precyzji kursora. Co znaczy, że gdy jest włączona mysz nie działa tak jak ją ruszamy, a bardziej "instynktownie". Przy normalnym korzystaniu z systemu (np. przeglądaniu internetu) może wydawać sie to przydatne, jendnak w grach, gdzie potrzebna jest precyzja co do 1 cm znacznie utrudnia rozgrywkę.

Czyli co robi zaznaczenie opcji ZWIĘKSZ PRECYZJĘ WSKAŹNIKA - paradoksalnie wyłącza precyzji kursora, co znaczy, gdy jest włączona mysz nie działa tak jak ją ruszamy.

Oczywiście zrobisz jak będziesz uważała. Ale polecam spróbować zmienić nawyki.

ps nie wiem czy wygrałabyś ze mną w jakąś grę, nie jestem wyjadaczem to pewnie mogłabyś:D Ale wiem jedno, w FPSach nie miałabyś szans sama ze sobą, jakbyś mogła zmierzyć się z kopią samej siebie, bez skopanej akceleracji:) Wiem, że ciężko się jest przestawić po 15 latach przyzwyczajeń, ale skoro udało Ci się przejść na akcelerację za czasów WinXP, to równie dobrze możesz teraz przejść w drugą stronę:D Jak już pisałem, sam kiedyś używałem akceleracji i też miałem problem z naprawieniem tego błędu:)

PS. w pracy jak masz swoje konto w komputerze, to możesz wyłączyć akcelerację na swoim profilu. Inni będą ją ciagle mieć. Druga opcja to możesz wyłączyć akcelerację w pracy jak macie jedno konto i nikt inny pewnie nie zauważy, że coś się zmieniło:P
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: DPI myszki, szybkość wskaźnika i sensitivity - minciu - 01-13-2017, 11:28 AM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.