01-09-2017, 12:28 AM
Roccat Kone Pure Optical nie uważam że jest za mała na Twoją dłoń, mamy taką samą - 17 cm i jest wymiarowo idealna, nawet mogłaby być jeszcze trochę mniejsza i by pasowała, ale rozmiar uważam że jest ok. Co do wagi, to na początku wydaje się trochę za ciężka, chociaż nie należy do ciężkich, może dlatego że wcześniej miałam bardzo lekkie. Na pewno konstrukcja jest nieco inna niż te symetryczne. Zamawiając ją kilka dni temu bałam się najbardziej tego wcięcia na kciuk, czy mi nie będzie przeszkadzać, czy się przyzwyczaję, a wierz mi, należę do osób bardzo wybrednych i wygodnych i przyzwyczajenie u mnie do czegoś to często graniczy z cudem. Fakt, że czasem wcięcie na kciuk daje o sobie znać i czasem chce się symetrycznej, ale czasem zupełnie zapominam o nim i wygodnie mi się gra i pracuje. Potrzebowałam precyzyjnej myszki i do gier i do pracy. Pracuję przy grafice, dużo klikam, zaznaczam, przenoszę, precyzja to podstawa, no i oczywiście wygoda, bo kiedy siedzi się całe dnie przy komputerze, to myszka musi być wygodna. Ideałem pod względem wygody nie jest, ale powoli się do niej przyzwyczajam i bardzo ją polubiłam. Wiem, że ideały nie istnieją, dlatego trzeba wybrać taką, która nam się podoba, a wady jakie ma - zaakceptować, tak jak wyżej Czyszczu napisał. To tak samo jak z kobietami :D Co rusz wychodzą nowe myszki, kto wie, może zrobią naprawdę dobrą, a jak tylko taką dorwę to Wam o tym napiszę :)