(01-03-2017, 02:44 PM)Czyszczu napisał(a): DM1 Pro S. Idealnie m się widzi (dłoń w sam raz). Obyś trafił na dobre przyciski i idealnie :)
DM1 Pro właśnie odsyłam do sprzedawcy bo jest dla mnie sporo za duża, a mam dłoń o podobnej wielkości co autor tematu (mam 17 cm) i czułam dyskomfort, ciężko było nawet swobodnie sięgnąć scrolla. Nie wiem, może innym o małych dłoniach będzie pasować, może mają inny chwyt, ja mam claw grip, trochę też fingertip grip, to w sumie zależy na jakiej myszce jestem.
Na zdjęciu po lewej DM1 Pro, po prawej Steelseries Kinzu v3, widać różnicę w rozmiarze, Kinzu jest mniejsza, węższa, lżejsza, idealnie leży w dłoni. Na pewno dla osób z większą dłonią DM1 będzie idealna, no ale nie można mieć wszystkiego. Rozumiem że większość graczy to płeć męska, mają duże dłonie, a dla dziewczyn ciężej dobrać myszkę bo większość jest robiona właśnie pod duże dłonie. Ale może wyjdzie kiedyś myszka firmy Dream Machines o wymiarach Kinzu v3 na mniejsze dłonie i z oprogramowaniem dzięki któremu da się wyłączyć migające światło :)