• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mysz / CS GO / Mało pieniędzy :C
Witam, od pewnego czasu staram się pomóc koledze przy wyborze nowej myszy, z którą zacznie swą przygodę w świecie Counter Strike'a. Niestety, posiada on dosyć ograniczony budżet co mocno komplikuje sprawę. Dlatego też przychodzę tutaj, może ktoś z was, forumowiczów będzie w stanie nam pomóc :)

Obecna myszka: z zestawu Hama Laser Desktop 6000 (http://www.ceneo.pl/6771046)
DPI: Domyślne(nieznane :/)
Czułość w grach: Obecnie ustawia na wysokie/średnie. Jednak ja się tym zajmę – będą niskie ;)
Czułość w Windows: 6/11
Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): trochę ponad 10 cm(spokojnie, to też naprawię:D)
Gry: Zmiana myszki podyktowana jest właśnie przygotowaniem do grania w CS'a :)
Podkładka: Plastikowa podkładka 3D z grafiką Mass Effecta, która niegdyś była w Cd-Action. Myślę, że wymiana na coś pokroju A4Tech X7-500MP będzie jak najbardziej uzasadnione.
Przyciski: 2 główne, 2 boczne(nieobowiązkowo) + rolka
Budżet: ok. 70 zł. W grę wchodzą produkty z allegro(z max. podbiciem do 100 zł w ekstemalnych przypadkach)
Chwyt: Palm
Ułożenie palców/długość dłoni/szerokość palca wskazującego: Na ten moment brak możliwości sprawdzenia. Jak tylko będę wiedział, dopiszę. Mogę, jednak powiedzieć, że ma on niewielkie dłonie :D
P/L: P
Czy chcesz zmienić swój chwyt: Raczej nie.
Czy inny zakres DPI w nowej myszce jest akceptowalny?: Pożądany wręcz :D
Co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: Kolega chciałby mysz kablowaną, optyczną – rzecz jasna precyzyjną. Przydałyby się także lepsze materiały niż błyszący plastik użyty w obecnym gryzoniu.
Czy nowa mysz musi być zakupiona w Polsce?: Tak
Uwagi: Brak

Z mojego prywatnego research'u wyszły tylko dwie w miarę sensowne pozycje:
Logitech g100/s - Jako outlet można znaleźć za te 70 zł na allegro :P Właściwie bez zastrzeżeń
WMO 1.1a - Troszkę się obawiam szczerze mówiąc. Jedni twierdzą, że ta mysz posiada ten sam sensor co IMO 1.1a/3.0, który jest bardzo precyzyjny, ale trzeba mu zrobić overlocka do 500 Hz. Drudzy natomiast twierdzą, że ta mysz jest o wiele za słaba w dzisiejszych czasach. Co do samego overlockingu pojawiają się też opinie, że może on niby uszkodzić płytę główną/gniazdo usb. Ktoś coś wie? Ktoś może się w to bawił? :/

Z góry natomiast odrzuciłem A4Tech A9, który mimo iż ma nie najgorszy sensor, to jej metalowe ślizgacze po prostu mordują podkładki. Pewnie i tak można znaleźć coś lepszego do 100 zł ;-;

Ma ktoś może jakieś info na temat tego jak wygląda precyzja w Roccat Lua?

HALP!
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Mysz / CS GO / Mało pieniędzy :C - Moon - 12-23-2016, 07:49 PM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.