• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Podkładka] Coś z większą kontrolą niż Zowie Rough
Haha, człowiek ma w sobie tą moc :D

Podkładka właśnie przyszła. Pierwsze wrażenie super (a ten zapach!), słychać przyjemny szum podczas ruszania myszką, jak i opór. Odpalam CSa i dam znać, czy jest lepiej z kontrolą, z zatrzymywaniem na celach :)

Edit: Coś pięknego, już w pierwszych pojedynkach było o niebo lepiej, jeśli chodzi o kontrolę i zatrzymanie celownika na głowie wroga. Pograłem 3x10 min-e dmy i zarówno wolne ruchy myszy są płynne, szybkie - podczas bliskich starć - płynne i pod kontrolą, jak i gwałtowne - przy drag shotach - myszkę łatwo zatrzymać na celu, gdzie w przypadku Zowie G-TF Rough trzeba było mieć szczęście, bo trzeba było zatrzymywać mysz tuż przed celem, inaczej się przecelowywało, nawet na niskim sensitivity (wspominał chyba nawet o tym NEO z VP, jak miał okazję grać na Rough; długo na niej nie pograł, bo się nie sprawdzała...)

W G-TF jedynie zaletą było to, że przyklejała się do blatu, choć rozwiązanie zastosowane w G-SR jest chyba nawet lepsze, bo ta gumowa gąbka się nie przykleja, ale jednocześnie nie pozwala na przesunięcie się podkładki (i ten zapach...mmm, mam słabości do tego :D)

Super, że podkładka nie jest powyginana, jak to było z G-TF zaraz po wyjęciu z charakterystycznego dla Zowie opakowania. Lewa strona podkładki G-SR jest lekko wygięta, prawa nie, jednak nie przeszkadza to w użytkowaniu i, myślę, że bardzo szybko się wyprostuje - to naprawdę lekkie wygięcie, zauważalne dopiero po dociśnięciu palcem.

No i brak obszycia krawędzi - dla mnie bomba, nieraz są tak krytyczne sytuacje, że trzeba wyjechać poza podkładkę i, jak przypadku G-TF - kiedy myszka najeżdżała na to obszycie, odczuwało się szarpnięcie, tak w przypadku G-SR wyjechanie poza krawędź takiego problemu nie ma. Po za tym jest większa niż poprzednik, więc wątpię, bym teraz wyjeżdżał poza podkładkę :)

Także uważam tą podkładkę za bardzo udaną - połączenie płynności ślizgu z dużą kontrolą i średnią szybkością uważam za strzał w dziesiątkę! Wielkość, brak obszycia rogów to kolejne plusy. No i gumowa gąbka, która zapobiega przesunięciom uważam za wisienkę na torcie.
Jak dla mnie - podkładka idealna, jestem ciekaw jak z żywotnością i czy rzeczywiście jest tak, jak ktoś wspominał na zagranicznym forum - że podkładka z biegiem czasu dostaje jeszcze więcej kontroli.

Wiadomości w tym wątku
RE: [Podkładka] Coś z większą kontrolą niż Zowie Rough - Zares - 04-15-2015, 10:59 AM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.