• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mysz + podkładka do ~400zł
Dzięki za wszystkie odpowiedzi :)
(06-22-2016, 03:57 PM)Amok napisał(a): Z podkładek to polecę zowie gs-R albo roccat taito control albo Hyperx fury
Z tych 3 zainteresowała mnie zowie gs-R, niestety zauważyłem pewien problem z jej dostępnością, a jedyny sklep w którym ją znalazłem liczy sobie za nią 140zł, co jest moim zdaniem przesadą. - Jest już niedostępna również w tamtym sklepie.

Cytat:A co do myszki to albo zowie za12 albo wlasnie fk1/2 2 nawet chyba lepsza pod twój chwyt :) sam mam fk2 i gram na niej palmo-claw a czasem w necie fingerem złapie :) razer ma przereklamowane słuchawki podkładki i klawiatury. Z myszek polecam da chrome :) ale najpierw spróbuj zowie bo ich feeling jak dla mnie jest najlepszy :€ no i powiesz czy to masz taki chwyt przez myszke bo krótka czy tak ci najwygodniej. I czy myszki symetryczne ci odpowiadają :)

Do claw to w sumie jeszcze to - https://m.morele.net/product/details/757750/0

Myszek Razera używam już od długiego czasu i chciałbym spróbować czegoś nowego. :P
Co do Zowie - czy biorąc pod uwagę dł dłoni, FK1 nie będzie bardziej uniwersalna?

(06-22-2016, 08:52 PM)cesarz cyberprzestrzeni napisał(a): Może jest to banalne ale zależy od konkretnego gracza, gry i poziomu, dla jednych różnica będzie kosmiczna dla innych nieodczuwalna, co do sensora w hexie jest to philips PLN 2032, czyli raczej starszy model sensorów philipsa, możesz o nim i o innych sensorach oraz różnicach poczytać tutaj:
http://www.test-gear.pl/informacje-o-sensorach/

Znalazłem informacje o typie sensora oraz powyższy artykuł wcześniej (swoją drogą,  jest to jeden z czynników powodujących moją cheć wymiany :P), niestety brak w nim opisu mojego sensora ( ew. występuje pod inną nazwą, leciałem CTRL+F po stronie).

Cytat:Ja starej wersji goliathusa (czarnej) używałem łącznie ponad 2  lata, nadal jest w takim stanie, że dałoby się z niej korzystać, materiał specjalnie się nie wytarł, ale ślizg jest wręcz denerwujący (efekt przyklejania się myszy przy rozpoczęciu ruchu, itp) . Ogólnie od początku ślizg jest nijaki, ani nie ma specjalnie kontroli, ani gładkości ruchu, ja sam nigdy więcej bym jej nie wziął mając porównanie z innymi podkładkami.

Przyznam, że przeleciałem przez kilkanaście recenzji/testów/porównań podkładek przed założeniem tematu i pierwszy raz spotykam się z taką opinią. Czy mógłbyś powiedzieć z jakiej myszki wtedy korzystałeś oraz jakie inne podkładki wydały Ci się lepsze?

Cytat:Co do myszy jeżeli zdecydujesz się kupić nową, to poczekałbym na nową mysz od Dreammachines albo nixeus revel, obie będą miały najlepszy dostępny sensor, a cena może wcale nie być specjalnie wyższa od myszy zowie.

Mysz i podkładka interesują mnie tylko nowe (w kontekście nieużywanych, niekoniecznie typ 'nowy model na rok 2016!'). Z powyższymi nazwami spotykam się pierwszy raz i raczej do tygodnia czasu chciałbym już zdecydować się na jakąś podkładkę oraz ewentualną zmianę gryzonia.

(06-22-2016, 09:02 PM)Hya napisał(a): hmm ja to sobie tak myślę, że może ASUS Strix Claw byłby lepszy dla Ciebie, ewentualnie Mionix Castor, w sumie dalej byś miał takie trochę udziwnione kształty :P bardzo dobry sensor, w strix więcej przycisków, w sumie nie będzie szoku w komforcie po przejściu z nagi ;)

Przed Hexem używałem DA 3.5G (który nota bene trafił do serwisu, co skończyło się zwrotem pieniędzy ze strony sklepu), z którego przesiadka na Nage skończyła się tygodniowym dyskomfortem w ułożeniu ręki (prawdopodobnie wtedy jakoś naturalnie zmieniłem chwyt), więc szok nie jest mi straszny. Udziwnione kształty też nie są musem, wręcz chciałbym spróbować prostoty. :)

Dodam jeszcze, że z uwagi na specyfikę mojego biurka (dosyć 'płytkie'), między podstawką monitora a kantem biurka jest ~35,5cm. Raczej nie chciałbym wpychać podkładki pod monitor ( mam pewne obawy co do jej żywotności po takim zabiegu ) ani pozwalać jej znacznemu fragmentowi zwisać z biurka ( możliwość przetarcia (?) ). 
Patrzyłem jeszcze na Zowie P-SR, ale wydaje mi się, że skok 'wielkościowy' z mojej aktualnej (która po zmianie sens wydaje mi się po prostu malutka ) będzie zbyt mały + również tą podkładkę trudno mi znaleźć w sklepach. 

Co do wszelkich podkładek 'control' - aktualnie preferuje gry, gdzie potrzebuję precyzyjnego wycelowania a później powolnego śledzenia kursorem za celem z dużą precyzją, ponadto wykonuję dużo szybkich ruchów, nierzadko spin 180*. Dlatego też wydaje mi się, że biorąc pod uwagę zużycie ślizgu, i kierując się TABELĄ, bardziej powinienem celować w średnie/szybkie podkładki aniżeli maksymalnie wolne [kontrolne]. - Aczkolwiek możliwe, że się mylę, nigdy nie używałem kontrolnych podkładek.

Spotkałem się także z pochlebnymi opiniami o Aegis X4. Ktoś może używa/ł i może podzielić się opinią lub nawet porównać z Razerem albo Zowie? 

BTW, jeżeli ktoś znalazłby w necie w PL Zowie GS-R w przystępnej cenie (do 120zł), to byłbym wdzięczny za info. :)
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Mysz + podkładka do ~400zł - Unicodes - 06-22-2016, 02:22 PM
RE: Mysz + podkładka do ~400zł - Amok - 06-22-2016, 03:57 PM
RE: Mysz + podkładka do ~400zł - XeXu - 06-22-2016, 07:51 PM
RE: Mysz + podkładka do ~400zł - Amok - 06-22-2016, 08:20 PM
RE: Mysz + podkładka do ~400zł - XeXu - 06-22-2016, 08:37 PM
RE: Mysz + podkładka do ~400zł - Hya - 06-22-2016, 09:02 PM
RE: Mysz + podkładka do ~400zł - Unicodes - 06-23-2016, 12:03 AM
RE: Mysz + podkładka do ~400zł - t4co - 06-23-2016, 08:41 AM
RE: Mysz + podkładka do ~400zł - Hya - 06-23-2016, 03:37 PM
RE: Mysz + podkładka do ~400zł - Hya - 06-23-2016, 05:52 PM
RE: Mysz + podkładka do ~400zł - Amok - 06-23-2016, 09:53 PM
RE: Mysz + podkładka do ~400zł - Amok - 06-24-2016, 11:38 PM
RE: Mysz + podkładka do ~400zł - Hya - 06-25-2016, 05:35 PM

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.