06-14-2016, 11:37 PM
- Jakie obecnie używasz? : Plantronics Gamecom 388
- Czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ?
- jeśli tak – to jakiej?
- jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie?
--- jeżeli nie planujesz kupować karty to podaj swój model płyty głównej : Realtek HD Audio na integrze (gigabyte) - Słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję) : Zdecydowanie gry ale wieczorem odpale coś na youtube
- Jakiej muzyki głównie słuchasz? : Rap głównie
- Twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? : 130zł
- Stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? : 70% komfort 30% dźwięk.
- Jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? : Zamknięte zdecydowanie. Dzielę pokój z bratem i dosyć często rozmawia do tego posiadam klawiature mechaniczną na biurku + okno niedaleko które jest dosyć często otwarte a obok mam autostradę.
- Wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? : Zdecydowanie większą - bardziej pod gry.
- Czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? : lany owszem ale inne podróże nie.
- Dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów): Na wygląd nie patrze oraz czy będą wokół czy nauszne. Liczy się dla mnie dobra izolacja od otoczenia i w miarę dobrę pozycjonowanie w grach.
- * Gram głównie w CS:GO
- * Mikrofon nie jest konieczny w słuchawkach. Mogą być bez.
- * Nosze okulary
- * Używki wchodzą w gre.
Słuchawki które brałem pod uwagę:
Superlux HD669
Superlux HD660
Sennheiser HD202
Creative Tactic 3D Alpha
Razer Kraken Pro używki (miałem przez krótki okres czasu 7.1 na usb i izolacja od otoczenia była dobra)
Bloody G501 używki
Tracer Hydra 7.1
Może jakieś inne propozycje?