06-01-2016, 09:11 PM
Dobór klawiatury
- twój budżet: No tak z 350zł (te 20 w tą czy w tą już ujdzie, ale najlepiej żeby nie przekraczało 350)
- jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)?
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników – jeżeli nie wiesz, to napisz nam: Tak sobie trochę o tych przełącznikach czytałem i z mojego wnioskowania wyszło że Browny najlepsze, a Blue najsłabsze. Może się mylę nie znam się na tym do tego czasu kupowałem same membranowe za kilkadziesiąt złoty.
- czy masz masywne dłonie czy nie? Niestety nie
- czy dużo piszesz na klawiaturze? No tak 50/50
- czy ma to być klawiatura w 100% pod gry?
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników – jeżeli nie wiesz, to napisz nam: Tak sobie trochę o tych przełącznikach czytałem i z mojego wnioskowania wyszło że Browny najlepsze, a Blue najsłabsze. Może się mylę nie znam się na tym do tego czasu kupowałem same membranowe za kilkadziesiąt złoty.
- czy chcesz podświetlenie? Podświetlenie nie jest jakieś SUPER potrzebne ale wiadomo do nocnego grania jakieś się przyda (jeżeli będzie to miało wielkie znaczenie to może go nie być)
- czy chcesz makra? Raczej nie.
- czy chcesz dodatkowe klawisze? Też nie są mi potrzebne.
- czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? Jakby był to spoko, jeśli nie to nie ma problemu.
- czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)? No numpad by się przydał tak jak jest normalnie.
- twoje uwagi (wygląd, firma): Wygląd nie chce żeby był jak jakiś robot może mieć jakieś tam dodatki wiadomo ale nie jakieś przesadne... Jeszcze patrzyłem na Qpad MK-50 bo właśnie te browny mnie jakoś przekonują ale nie wiem czy dobrze myślę.