Liczba postów: 4,389
Liczba wątków: 165
Reputacja:
170
04-22-2016, 03:59 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-22-2016, 04:00 PM przez Hya.)
to, ze przycisk się nie zepsuje nei znaczy ze elektronika nie padnie albo kabel ^^ czasem to co tanie wychodzi drogo ;p
ps. czasem się zastanawiam czy nie ciepnąć w pierona to pisanie bo za dużo czasu na to tracę, plusem jest ze dzięki skapcowi i ceneo na 2 flaszki bacardi (cuba libre mmm :D) jest a to pomaga w pisaniu ;D
Liczba postów: 133
Liczba wątków: 4
Reputacja:
4
Kto Ci tak powiedział? Ja mam blue swtiche i w niczym mi nie przeszkadzają w graniu no wręcz przecież na odwrót :P Bajeczny jest ten odskok ;p
Liczba postów: 1,902
Liczba wątków: 30
Reputacja:
75
Blue nie są złe do grania, inne na pewno lepsze, ale różnica nie jest kolosalna. Jak programujesz to myślę, że warto rozważyć Blue, niemniej z brownów będziesz równie zadowolony.
Hya narzeka ostatnio bo remontuje mieszkanie i nie ma czasu na pisanie, jakiś taki zły chodzi ostatnio :]
Liczba postów: 4,389
Liczba wątków: 165
Reputacja:
170
@zares z krakowa, ale wiele zwrotów mamy takich samych hehe ;)
ja tam ostatnio tylko na blue jade i gram i piszę, bo nie chce mi się przepinać , w sumie to moje ulubione switche, niemniej jakbym miał powiedzmy tylko w CS cisnąć to raczej używałbym red/black.
Liczba postów: 134
Liczba wątków: 16
Reputacja:
4
04-26-2016, 12:21 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-26-2016, 12:22 AM przez Zares.)
Jako że Aviora nikt nie chce kupić, to zdecydowałem się na budżetowego Rapoo V500 na blue switchach (Kailh). Były dwie oferty brownów, jedną mi ktoś wykupił mi sprzed nosa, a sprzedawca drugiej oferty to zauważył i podniósł cenę o 50zł - niech się buja w takim razie :D
Co do obaw o niebieskie przełączniki do gier, to double-tapowanie w RTSach, szczególnie w SCII (aktywowanie przypisanej grupy). Jest aż tak źle?
Liczba postów: 2,558
Liczba wątków: 20
Reputacja:
80
wiesz, nie wiem co miałeś, ale zakładam mechanik>wszystko inne
Liczba postów: 2,558
Liczba wątków: 20
Reputacja:
80
osobiście dla mnie najlepsze są Browny. Blue nigdy bym nie wziął bo rodzicie mnie by zatłukli (musiałem oringi do mecano dokupić, a i tak jak idą spać to muszę wyłączać xD).
Redy i Blacki do grania imo są gorsze niż Browny i Blue. Tam w zasadzie nie czujesz kiedy aktywuje się przycisk, ja lubie to czuć ;d Nawet to haczenie nie jest takie wkurzające gdy tak naprawdę fajnie się to czuje pod palcami, a podczas gry skupiamy się na czym innym.
Tylko nie bijcie, bo tak naprawdę nigdy mechanika nie macałem (Lublin :"D), ale w jakiś sposób to sobie wyobraziłem. Najlepsze to było z tym ziarenkiem piasku. I po tym wszystko wiedziałem :d
Liczba postów: 1,902
Liczba wątków: 30
Reputacja:
75
Na rekreacyjnym poziomie na Blue gra się w RTS'y równie dobrze. Ja osobiście najbardziej lubię Kailh Browny.
Liczba postów: 133
Liczba wątków: 4
Reputacja:
4
Według mnie double tapowaniu na blue nie jest wcale tak złe jak inni mówią, bo tak naprawdę różnicy nie jesteś w stanie odczuć (Przynajmnij w mojej opini) jak czekasz to 0,1 ms na reset, a klikasz "cały czas" ;P
Do tego muszę serio przyznać, ze pisze sie na nich istnie bajecznie :c