Liczba postów: 59
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Witam. Mam taki problem, że jak np gram w csa (na pulpicie tak się nie dzieje) i macham bardzo dużo myszką (np kilkanaście sekund) to słyszę dźwięk jakbym odłączył coś od USB i myszka przestaje pracować. Czasami w tym samym czasie z klawiaturą dzieje się to samo. Czym to może być spowodowane?
Liczba postów: 4,389
Liczba wątków: 165
Reputacja:
170
Albo za duze napięcie na portach (za dużo żeczy podpiętych do USB) albo skoki napięcia, wtedy zasilacza wina, albo problemy ze sterownikami portów USB albo płyta uwalona ;D
Reputacja:
0
Hmm, nie mam pojęcia.. Najciekawsze jest właśnie to, że dzieje się tak tylko jak przez kilka-kilkanaście sekund non stop ruszam myszką. No i tylko podczas grania, na pulpicie tak się nie dzieje ^^
Liczba postów: 1,902
Liczba wątków: 30
Reputacja:
75
To może rzeczywiście zasilacz nie wyrabia, jak odpalasz grę i wzrasta napięcie. Masz podkręcany procesor?
Reputacja:
0
No cóż, nie mam pojęcia co jest powodem. Podłączyłem myszkę do innego komputera i problemu nie było. Podłączyłem inną myszkę do swojego kompa i też wszystko śmigało. Za to na mojej EC2-a na moim kompie nadal ten problem występuje. Próbowałem też podłączać mychę do HUB-a z monitora, ale problem nadal występował.
Liczba postów: 4,389
Liczba wątków: 165
Reputacja:
170
brudny sensor na pewno nei ma nic do gadania tutaj ;) imo to napięcie masz nie wystarczające i ci wyłącza urządzenia albo sterownik USB ma jakies problemy
Liczba postów: 333
Liczba wątków: 27
Reputacja:
3
Zobacz w Menedżerze Urządzeń czy nie masz oszczędzania energii ustawionego na portach lub na samej myszce
Reputacja:
0
Okey, chyba rozwiązałem problem. Doinstalowałem sterowniki do płyty głównej (chociaż raczej już miałem je zainstalowane, ale może coś się zepsuło, nie wiem). Dzięki za pomoc ^.^