- jaką obecnie myszkę używasz: Roccat Kone Pure Military Edition
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 400
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): niska/średnia
- czułość w Windows: -
- czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): -
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): 45 cm
- w co grasz (podaj tytuły gier): w dużo gier, ale chodzi mi głównie o CS:GO i Unreal Tournament
- jaką masz obecnie podkładkę: wystarczającą, niestety lekko kolorową, ale planuję zmienić na całą czarną a4techa
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): na ogół korzystam tylko z jednego bocznego, drugi się trochę mniej przydaje, no ale mimo wszystko dobrze by było go mieć.
- twój budżet: maksymalnie 200zł, ani grosza więcej, nie kupuję używanych
- jaki chwyt stosujesz: fingerpalm
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1):
- jesteś lewo czy prawo ręczny/a? praworęczny
- jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 18,5cm
Sprawa jest dość nietypowa. Szukam minimalnie dłuższej myszki od mojej aktualnej, do szczęścia brakuje mi dosłownie 0,5 do 1 cm, także duży Rival raczej wykluczony. Z obecnego gryzonia jestem właściwie bardzo zadowolony - świetne wykonanie, znakomity sensor i tak dalej, i tak dalej. Jest przy tym dość wygodny, nawet pomimo bardzo maluczkich rozmiarów, które uniemożliwiają mi trzymanie gryzonia pełnym palm gripem. W zasadzie nabyłem go, kiedy jeszcze trzymałem myszkę fingertip gripem, jednakże drogą ewolucji jako człowieka trochę poprzestawiało im się w dupie. Przede wszystkim chciałbym zadać pytanie - czy opłaca mi się wymieniać gryzonia? Czy nie przekraczając kwoty 200zł (absolutnie nie mogę wydać ani grosza więcej, w to 200 zł wliczona też jest przesyłka) otrzymam myszkę do palm gripa o podobnej jakości wykonania do Roccat Kone Pure Military Edition? Jeśli tak, to jakiego myszora wybrać? Pasuje mi teorytycznie gorszy sensor avago 3090, miałem go w starym Roccat Savu i zmieniając myszkę nie poczułem drastycznej zmiany ani na gorsze, ani na lepsze. Jedynie różniący się LOD był dla mnie zauważalny i początkowo średnio mi się to podobało, no ale kwestia przyzwyczajenia - teraz pojawić się może problem w druga stronę. W oko wpadły mi CM Storm Alcor, SS Rival 100 oraz SS Kana v2. Co sądzicie? Przede wszystkim chciałbym co nieco usłyszeć o sensorze w Rivalu 100, jako ze nie jest to ani avago 3090, ani 331, lecz jakiś dziwny twór, którego nigdy nie dane mi było sprawdzić. A może macie jeszcze inne ciekawe propozycje?
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
2 gości |