- jaką obecnie myszkę używasz: Saitek Cyborg Rat 5
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 1500
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): średnia
- czułość w Windows: 7/11
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): 10cm
- w co grasz (podaj tytuły gier): Diablo 3, L4D2, CSGO
- jaką masz obecnie podkładkę: SS QcK+
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): 2 boczne opcjonalnie (nie w grach)
- twój budżet: +/- 300 zł
- jaki chwyt stosujesz: fingertip
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce: 1+2+2
- jaka jest wielkość Twojej dłoni: 17,5cm
- jaka jest grubość twojego palca: 2cm
- czy chcesz zmienić swój chwyt? niekoniecznie (ewentualnie na palma)
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: tak
- co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: podczas prób gry palmem ręka podważa myszkę tak, że się odchyla od podkładki + (oczywiście) jest przekombinowana
- czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce?: nie
+/- 300 zł
|
07-16-2015, 08:06 AM
Heh to odchylanie co opisujesz jest standardem dla ratów. Do tego sensor philipsa, udziwniony kształt, a ludzie i tak to kupują...
Wybierz Zowie ec2-a, Zowie Za13, Kone Pure Military lub ASUS Strix Claw. Każda powinna dobrze przypasować.
Dzięki serdeczne!
No niestety, mały niewypał. Wcześniej przez 12 lat miałem Razera Diamondblack'a, który naprawdę dobrze się spisywał, chociaż był może ciut za duży. Teraz, o dziwo, czytam, że produkty tej firmy dosyć mocno się popsuły, dlatego szukam jakiejś alternatywy. Myślałem o SS Sensei / Mionix Avior 7000 / Logitech G402. Przymierzałem Kone i jednak nie leży w dłoni aż tak komfortowo ( jest dosyć wysoka).
07-16-2015, 11:45 PM
1500dpi i czułość systemowa 7/11? :D
07-17-2015, 10:30 AM
W sumie ustaw 6/11 tak swoją drogą.
Sensei już nie na te czasy i nie w tej cenie, G402 będzie zdecydowanie za duży, Avior jest dosyć płaski więc powinien pasować, o ile jej długość będzie do zaakceptowania. Tak więc skoro kone nie, to ec2-a i strix raczej też nie, bo są stosunkowo podobne. Pozostaje jeszcze ZA13 lub FK2 (o ile twarde przyciski nie będą problemem). Idz jeszcze do sklepu przymierz Logiteh g302/303, ma dziwny kształt, ale są ludzie którym pasuje. Jak będziesz jednym z nich to warto kupić.
07-18-2015, 09:25 PM
w Hyperion fury ta długość jak dla mnie służy tylko raczej do tego, żeby dodać myszce bardziej agresywnego wyglądu - przyciski wychodzą widocznie poza główną konstrukcję:
Na pewno leżała w dłoni lepiej niż g502. A orientujecie się może, która myszka obecnie jest najbardziej zbliżona Razera Diamondblack? Wymiarami jest najbardziej zbliżona do Razera DA, ale ma oburęczny profil.
07-19-2015, 12:22 AM
diamond był dosyć nietypowy, bo wąski, wysoki i długi. Może Zowie FK1 by Ci się spodobała.
09-23-2015, 05:24 PM
Co myślicie o tym? http://www.razerzone.com/gaming-mice/razer-diamondback
przepłacony gniot bo na sensorze philipsa ;D cena z kosmosu - 99 euro, nie wiem za co ;D
09-24-2015, 11:24 AM
W Polsce można ją zamówić za 300zł, ale jak rozumiem, dalej się nie opłaca?
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |