Liczba postów: 1,258
Liczba wątków: 11
Reputacja:
38
Nasuwa mi się krux beam, może Ci przypasuje. Z droższych to sharkoon light 2 200 oraz xtrfy m4
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
Liczba postów: 93
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
po Alcor pewnie szedł bym w coś profilowanego.
może SS Rival 310 lub krux beam (ktorego mam na sprzedaż - funkiel nówka sztuka). obie myszki w miarę lekkie, z dobrymi sensorami.
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Ciekawe propozycje, szczególnie sharkoon light 2 200. Konstrukcja wygląda na podobną do mojej i w wielu aspektach jest lepsza od Alcora. Czy może mi ktoś wyjaśnić jaki jest sens myszki perforowanej? Pierwszy raz widzę taką myszkę i nie wiem czy będzie to dla mnie wygodne. Czy te otwory nie są irytujące?
Liczba postów: 2,185
Liczba wątków: 38
Reputacja:
98
Xtrfy M4 oraz Sharkoona, opisałem tutaj:
>
https://bit.ly/2KOKPHE
Dla chwytu "claw-grip", rozważyłbym przede wszystkim MM710 oraz Kone Pure Ultra:
>
https://bit.ly/39uCFy6
"Czy może mi ktoś wyjaśnić jaki jest sens myszki perforowanej?"
Waga.
Konstrukcje ultra-lekkie, zapewniają nie tylko zwiększony "performance", ale i również zdrowszą dłoń.
Od lat marketingowy bełkot wił się wokół DPI, wielkich liczb, od niedawna zszedł na inną drogę - jak najniższą wagę, która w odróżnieniu od mydlenia oczu astronomicznymi wartościami sensora, faktycznie ma wpływ na rozgrywkę, i to niemały.
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Reputacja:
0
Zastanawiam się pomiędzy sharkoonem a MM710. Sharkoon bardziej kształtem przypomina moją obecną myszkę, z kolei MM710 jest symetryczna. Czy przezucenie się na symetryczną może sprawiac problemy?
Liczba postów: 768
Liczba wątków: 16
Reputacja:
39
Jeżeli nie grasz w żadne FPSy w których liczy się dla ciebie twoje K/D zastanów się czy jest sens wydawania tej kasy na mysz :). Natomiast kompromisem może się jeszcze okazać EndGame Gear XM1 nowe rewizja :).
Liczba postów: 1,258
Liczba wątków: 11
Reputacja:
38
Xtrfy m4 będzie bardziej jak alcor niż sharkoon ale sharkoon to najwygodniejszy kształt moim zdaniem
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
Reputacja:
0
A jaka jest różnica między myszką symetrzyczną a asymetryczną? Czy można się przyzwyczaić do symetrycznej czy raczej już zawsze powinienem używac takiej jak Alcor?
Liczba postów: 2,185
Liczba wątków: 38
Reputacja:
98
Po doświadczeniach z wieloma myszami, nigdy nie powiedziałbym, że jest jakiś archetyp komfortu i jego zupełna definicja.
Im więcej przetestowanych modeli, tym większy rozgardiasz.
Kilka lat wstecz, bardzo śmiało napisałbym, że G400 to najwygodniejsza mysz jaką kiedykolwiek użytkowałem i nie dał sobie wpoić, że coś może się równać z tak szczególną ergonomią.
Dzisiaj, po przetestowaniu ponad 30 różnych myszy, raz używam WMO 1.1a, Kone Pure Owl-Eye a raz zmodowaną B100 Logitecha - "claw-grip", powracam cyklicznie do G400, wciąż uważam, że dla mojej dłoni to najwygodniejsza mysz dla "palm-gripa", ale czy wygodniejsza od pozostałych? Myślę, iż nigdy jej tego nie przyznam.
Wymiary dłoni i własne preferencje czy wariacje chwytu, są nieprzewidywalne - zawsze warto próbować nowych kształtów.
Z wymienionych modeli, WMO 1.1a i B100, to myszy symetryczne, jednakże nie jest to dla mnie żadna przeszkoda, bardzo łatwo się adoptuję, a więc... "Czy można się przyzwyczaić do symetrycznej czy raczej już zawsze powinienem używac takiej jak Alcor?".
Mówiąc bardzo lapidarnie - albo jest wygodnie i komfortowo, albo nie.
Myszy symetryczne, mogą być równie wygodne co profilowane, podział ze względu na ich linię, ma więc bardzo poglądowy wymiar.
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]