Witam wszystkich forumowiczów oraz redaktorów. Chciałbym poprosić o pomoc w doborze słuchawek, poniżej znajduje się formularz. z góry dziękuje za wszelką pomoc.
- jakie obecnie używasz?
Superluxy 681 (wcześniej sennheiser hd 202) - czy używasz karty muzycznej/dac/amp ?
Aktualnie używam wbudowanej karty na płycie Asus Maximus Hero 7 - Supreme FX 2.
Planuję zakup AIM SC 808, lub coś w podobnej kwocie.Muzyki słucham także od czasu do czasu z telefonu - Sony Xperia Z2
- słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję)
70% gier(głównie CS:GO), 30% muzyki - jakiej muzyki głównie słuchasz?
rock, muzyka elektroniczna oraz poważna - twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet?
650 zł - stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort?
dźwięk - jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)?
gram w pokoju, nie narzekam na zewnętrzne hałasy - wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ?
raczej bliżej ale tutaj nie jestem pewien - czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)?
zdecydowanie tak - dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów):
po przeczytaniu zarówno recenzji na Waszej stronie jak i ogólnym przeglądzie podobnych stron mój wybór zawężyłem do paru modeli, choć oczywiście jestem otwarty na wszelakie propozycje :akg K612 PRO - (tutaj obawiam się o to jak słuchawki zagrają z telefonem, choć mogę pominąć ten fakt i tam używać innych)Audio-Technica ath-M50x - plusem jest wybór modelu w kolorze białym :)Pozdrawiam :)