08-03-2018, 03:12 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2018, 03:20 PM przez daniel1173.)
Witam, ostatnio myślałem o zmianie myszki, gdyż moja kinzu jest już dosyć mocno zużyta (4 lata grania). Bardzo dużo szukałem i wytypowałem 3 myszki: DM3 mini, rival 110 i g203.
DM3 mini ma ten sam kształt i wymiary co kinzu dlatego jestem do niej najbardziej przekonany, gdyż mam pewność, że będzie idealnie pasować do chwytu, ale ma lekko "cofnięty" sensor i obawiam się, że ciężko będzie mi się przyzwyczaić.
Rival 110 ma bardzo podobne wymiary i z tego co się dowiedziałem to sensor też jest na wysokim poziomie ale największe obawy co do niej jest ten "kropkowany" plastik po bokach, gdyż sposób w jaki trzymam mały palec może powodować ból od zbyt mocnego dociskania. Przez chwile miałem okazję testować rivala 300 i tam właśnie ta chropowata guma po bokach była największym problemem.
G203, o nim wiem najmniej, sensor podobno dobry, wymiary też powinny mi odpowiadać, a dodatkowo jest aktualnie najtańszy i mogę go dostać na miejscu w sklepie (tak samo jak rivala)
Szukam małej i lekkiej myszki, możliwie jak najbardziej zbliżonej wielkością i kształtem do kinzu.
Kilka dni temu miałem też okazję pograć chwilę na Zowie FK1 i była ona za duża.
Odpadają też profilowane konstrukcje i myszka MUSI być symetryczna.
Dobrze było by, gdyby scroll chodził w miarę lekko.
DM3 mini ma ten sam kształt i wymiary co kinzu dlatego jestem do niej najbardziej przekonany, gdyż mam pewność, że będzie idealnie pasować do chwytu, ale ma lekko "cofnięty" sensor i obawiam się, że ciężko będzie mi się przyzwyczaić.
Rival 110 ma bardzo podobne wymiary i z tego co się dowiedziałem to sensor też jest na wysokim poziomie ale największe obawy co do niej jest ten "kropkowany" plastik po bokach, gdyż sposób w jaki trzymam mały palec może powodować ból od zbyt mocnego dociskania. Przez chwile miałem okazję testować rivala 300 i tam właśnie ta chropowata guma po bokach była największym problemem.
G203, o nim wiem najmniej, sensor podobno dobry, wymiary też powinny mi odpowiadać, a dodatkowo jest aktualnie najtańszy i mogę go dostać na miejscu w sklepie (tak samo jak rivala)
Szukam małej i lekkiej myszki, możliwie jak najbardziej zbliżonej wielkością i kształtem do kinzu.
Kilka dni temu miałem też okazję pograć chwilę na Zowie FK1 i była ona za duża.
Odpadają też profilowane konstrukcje i myszka MUSI być symetryczna.
Dobrze było by, gdyby scroll chodził w miarę lekko.
- jaką obecnie myszkę używasz: kinzu v2
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 400dpi
- czułości w grach: niska/średnia (csgo - aktualnie 1.8)
- czułość w Windows: 6/11
- w co grasz: głównie csgo
- jaką masz obecnie podkładkę: qck+
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): boczne nie są mi potrzebne, najlepiej bez nich
- twój budżet: do 150zł
- jaki chwyt stosujesz: claw grip ale nie dotykam myszki całą dłonią, głównie trzymam ją samymi palcami
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce: 1+2+2
- jesteś lewo czy prawo ręczny? prawa ręka
- czy chcesz zmienić swój chwyt?: nie
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: gram tylko na 400dpi
- uwagi (np. co do wyglądu myszki): nie zwracam uwagi na bajery typu RGB, wygląd i kształt kinzu mi odpowiada