01-12-2018, 10:42 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-13-2018, 03:58 AM przez Insane Peace.)
Cześć, w najbliższym czasie wymieniam zestaw mysz+podkładka, obecnie rozważam Zowie ZA11 oraz Zowie G-SR, poniżej podaję formularz z danymi:
Mysz:
- obecnie używam myszy Roccat Kova[+]
- dpi 800
- czułość w grach moim zdaniem średnia (1.1x wejściowej czułości)
- czułość w systemie (Windows 10) 6/11
- nie instalowałem dodatkowych sterowników, więc całość ustawień czułości opisana powyżej
- co do obrotu o 360st. nie gram w żadną grę FPS, zatem nie odpowiem na to pytanie(jeśli będzie to konieczne, to coś ściągnę i podam info)
- Osu!,League of Legends, Starcraft II
- jakaś 4-5 letnia Logitecha, przypomina model G240
- mój naturalny chwyt to fingertip
- ułożenie 2+2+1
- leworęczny (myszy używam lewą dłonią)
- 20.5-21cm
- 2cm
- wolałbym nie zmieniać chwytu, aczkolwiek jak zajdzie potrzeba to krzywda mi się nie stanie
- zakres dpi jest mi obojętny, dopóki mogę ustawić cokolwiek z zakresu 600-1000dpi
- szukam myszy z precyzyjniejszym sensorem, bez przycięć ani smoothingu (obecna mysz czasami zachowuje się jakby się wyłączała na 0.2-0.3s)
- wolałbym, żeby mysz była dostępna w Polsce
- budżet na mysz to 300zł
Podkładka:
- obecnie używam myszy Roccat Kova [+]
- jakaś Logitecha serii G, nieco przypomina G240
- najchętniej materiałową
- okolice 30x40cm, większa może być, ale dodatkowa powierzchnia nie jest potrzebna
- akceptuję, choć wolałbym tego uniknąć
- nie mam zielonego pojęcia co znaczy szybkość podkładki, intuicja podpowiada mi średnio-szybką
- jak w przypadku myszy, wolałbym zakupić ją w Polsce,
- Zowie G-SR, o której myślałem kosztuje jakieś 130zł, wolałbym tej kwoty nie przekraczać
- poza czarnym kolorem dodatkowych uwag nie mam
Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam
Mysz:
- obecnie używam myszy Roccat Kova[+]
- dpi 800
- czułość w grach moim zdaniem średnia (1.1x wejściowej czułości)
- czułość w systemie (Windows 10) 6/11
- nie instalowałem dodatkowych sterowników, więc całość ustawień czułości opisana powyżej
- co do obrotu o 360st. nie gram w żadną grę FPS, zatem nie odpowiem na to pytanie(jeśli będzie to konieczne, to coś ściągnę i podam info)
- Osu!,League of Legends, Starcraft II
- jakaś 4-5 letnia Logitecha, przypomina model G240
- mój naturalny chwyt to fingertip
- ułożenie 2+2+1
- leworęczny (myszy używam lewą dłonią)
- 20.5-21cm
- 2cm
- wolałbym nie zmieniać chwytu, aczkolwiek jak zajdzie potrzeba to krzywda mi się nie stanie
- zakres dpi jest mi obojętny, dopóki mogę ustawić cokolwiek z zakresu 600-1000dpi
- szukam myszy z precyzyjniejszym sensorem, bez przycięć ani smoothingu (obecna mysz czasami zachowuje się jakby się wyłączała na 0.2-0.3s)
- wolałbym, żeby mysz była dostępna w Polsce
- budżet na mysz to 300zł
Podkładka:
- obecnie używam myszy Roccat Kova [+]
- jakaś Logitecha serii G, nieco przypomina G240
- najchętniej materiałową
- okolice 30x40cm, większa może być, ale dodatkowa powierzchnia nie jest potrzebna
- akceptuję, choć wolałbym tego uniknąć
- nie mam zielonego pojęcia co znaczy szybkość podkładki, intuicja podpowiada mi średnio-szybką
- jak w przypadku myszy, wolałbym zakupić ją w Polsce,
- Zowie G-SR, o której myślałem kosztuje jakieś 130zł, wolałbym tej kwoty nie przekraczać
- poza czarnym kolorem dodatkowych uwag nie mam
Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam