08-01-2017, 03:37 PM
No i widzę, że SteelSeries wypuściło dwie nowe myszki. Któraś z nich będzie lepszym wyborem niż Kone Pure Owl-Eye (Pure 2017)?
Myszka do gier FPS (claw grip)
|
08-01-2017, 03:37 PM
No i widzę, że SteelSeries wypuściło dwie nowe myszki. Któraś z nich będzie lepszym wyborem niż Kone Pure Owl-Eye (Pure 2017)?
Hmmm...
Rival 310 może się spodobać, jednakże do pełnego Claw'a chyba raczej ten Kone :p Przymierz sobie Rival'a w sklepie, bo są wszędzie. Nowy jest krótszy, kształtowo podobne, więc sobie wyrobisz jakieś zdanie. Dodatkowo w miarę możliwości oczywiście tego Kone'a. Na dniach będzie też 310 w sklepach, jak nawet już go nie ma. Reklamę to Steelseries akurat ma dobrą :p Co ciekawe... PCLab pisze: "Akceleracja Rezultaty licznych prób nie w pełni nas zadowalają. W kilku przypadkach sensor gubił niewielką liczbę pikseli, jednak znacznie częściej zdarzało mu się dodać pewną ich liczbę. Dotyczy to zarówno modelu Rival 310, jak i Sensei 310. Spodziewaliśmy się na tym polu znacznie lepszych osiągów. Mamy nadzieję, że przyszłe wersje oprogramowania układowego przyniosą tu poprawę. " Według nich, też LOD nie wypadł tak świetnie jak reszta myszek na 3360, gdyż wnosi 1,8mm. Różnica niemalże niewyczuwalna, no ale jednak. Być może to wina sterowników. Oglądnij jeszcze: https://www.youtube.com/watch?v=i62CDjEbhLo Może rozwieje to wątpliwości. Osobiście nie mam możliwości obejrzenia tego teraz ;f
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
08-01-2017, 10:54 PM
Dobra zamówiłem Roccat Kone Pure Owl-Eye zobaczymy jak mycha będzie się sprawować ;D
Btw.
Wleciały recki, więc sobie poczytaj ; p @Edit U nas sensor wypadł świetnie. Czyżby PCLab nie umiał robić testów? :V
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
08-02-2017, 07:07 AM
To Hya pisał, więc hmm... Albo mieliśmy jakąś lepszą sztukę (chociaż każda testowa powinna być super ;) albo nie umieją robić testów ;D
08-04-2017, 04:07 PM
Przed chwilą przyszła do mnie myszka. Pierwsze wrażenie- trochę mała. Wieczorem pogram i napiszę trochę więcej.
Dziwni mnie trochę paragon. Myszka- 259 zł Przesyłka kurierska- 17 zł PayU - 4,14 zł razem: 280,14 zł Gdzie za mysz zapłaciłem 300 złotych przelewem na konto (nie przez PayU) i kurier miał być za darmo. Podpowie ktoś o co chodzi? :P
08-04-2017, 06:03 PM
duża ona nie jest, ale po czasie zobaczysz, że takie myszy się lepiej kontroluje
Mam taki problem, próbuję ustawić 450 DPI przeskakuje mi na 400... Są zrobione jakieś 'drabinki', że co 100 można zmieniać?
08-05-2017, 11:12 AM
u mnie też tylko co 100 można robić przeskok
wejdź na stronę mouse sensitivity i oblicz sobie czułość tzn wpisz w pole jaką masz w grze i dpi 450, na dole wybierz tą samą grę i wszystko to samo, z wyjątkiem dpi (wpisz 400) Da ci to ten sam rezultat, jedynie nadal w pulpicie zostanie taka czułość, ale to chyba nie jakiś wielki problem?
08-06-2017, 09:50 PM
Już korzystałem z kalkulatorów DPI - SENS i wiem, że one istnieją, ale dziki za radę. Zastanawiał mnie tylko ten fakt przeskakiwania co 100 DPI.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
2 gości |