• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klawiatura po raz kolejny dla wybrednej baby
(07-09-2017, 03:58 PM)taha82 napisał(a): Ewelina, jesli moge Cie prosic to spojrz na priv :)

Tez tak myslalem gdy mialem swoja klawe logitecha membrane kilka pieknych lat. Zastanawialem sie co ludzie widza w mechanikach. Do czasu az nie stwierdzilem zeby zaryzykowac i kupilem corsair k70 lux mx red.  Juz nigdy nie wroce do membrany :D jakosc i komfort uzytkowania naprawde jest nieporownywalna... Gram na niej i pisze prace mgr i problemu nie mam :D z poczatku trzeba bylo sie przyzwyczaic ale to kwestia kilku dni.

Już odpisałam na priv :)
Możliwe, że da się przyzwyczaić i polubić taką klawiaturę, z tym że u mnie jest bardzo ciężko z przyzwyczajaniem się :)
Testowałam myszki: Steelseries (Kinzu v3, Rival 100, Rival 110, Rival 3), Roccat (Lua, Kiro, Kone Pure BE, Owl-Eye, SE, Kain 100 AIMO), Logitech (G203, G403 Prodigy, Wireless, G502), Zowie (ZA13, EC2-A), Razer (Abyssus 1800, Abyssus 2014), Dream Machines (DM1 Pro, DM3 Mini), CM MasterMouse S.

Odpowiedz
Mam już klawiaturę Logitech K120. Na pierwszy rzut oka fajna, solidna i nareszcie nie ślizga się i nie ugina na środku, wreszcie ktoś pomyślał i zrobił podpórkę na środek. Jeszcze nie testowałam, ale myślę że jest ok :)
Testowałam myszki: Steelseries (Kinzu v3, Rival 100, Rival 110, Rival 3), Roccat (Lua, Kiro, Kone Pure BE, Owl-Eye, SE, Kain 100 AIMO), Logitech (G203, G403 Prodigy, Wireless, G502), Zowie (ZA13, EC2-A), Razer (Abyssus 1800, Abyssus 2014), Dream Machines (DM1 Pro, DM3 Mini), CM MasterMouse S.

Odpowiedz
możesz wcisnąć 4 przyciski naraz i rejestruje je?
Odpowiedz
Nie rozumiem, jak to rejestruje? I które 4 naraz i po co? 3 to max np. alt + ctrl + del, więcej nie potrzeba :D Zresztą jeszcze nie podłączałam, kiedyś potestuję, śmigam jeszcze na starej :D

A tak z ciekawości: Dlaczego w klawiaturze membranowej klawisze robią się po latach takie luźne? (Rany, znowu to dziwnie zabrzmiało :D ). Tzn wiem że od zużycia bo się dużo klika, ale to coś tam w środku się poluzowało? Da się naprawić jakiś klawisz by było ciaśniej? (Nie wiem dlaczego jak coś napiszę to mi się to dwuznacznie kojarzy :D)

Odpowiedz
jak grasz w mmo to wciskasz np. W+D+SPACJE+SHIFT+1 i wszystko na raz ;)

w symulatorach używasz i po 8 przycisków naraz

bo tu jest tak samo jak w zyciu, jak więcej używasz to sie wyrabia ;D tyle, ze jak nie używasz to tu nei wraca już do tego co bylo :P

na na serio to:
- plastik się wyślizguje wewnątrz,
- kopułki pod keykapsem tracą elastyczność
Odpowiedz
Ja nie gram w mmo, więc nie mam tego problemu :D
Tak macam tą klawiaturę i jednak klawisze nie są zbyt ciche, już same dotknięcie lekkie powoduje dźwięk stukania, zwłaszcza Shift, którego często używam, prawie jak mechanik :D Ale jest solidniejsza niż pare innych klawiatur które mam, na środku się nie ugina i trzyma się biurka. Ma trochę klawisze rzadziej rozstawione i ciężej się pisze w porównaniu do A4Tech, można błędy robić pomijając niechcący któryś klawisz. Być może to kwestia przyzwyczajenia. Sama nie wiem, chyba jeszcze na maxa zużyję starą klawiaturę i jak już naprawdę będę musiała zmienić to którąś wybiorę :D Jakoś nie lubię nowych rzeczy i zmian.

Tak se piszę teraz na niej, podłączyłam ją i kurde jest głośna, zwłaszcza spacja wali. A kupowałam z myślą o cichszej, bo zazwyczaj jak nowa i nie rozchodzona to jest cichsza, ale jak widać nie zawsze. Tak, spacja mnie irytuje coraz bardziej z każdym słowem. Mogę się jedynie pocieszyć tym, że na starość jak ogłuchnę, to wszystkie te głośne sprzęty które mi przeszkadzają, wreszcie będą dobre :D

Hahaha Hya jaki doświadczony :D

Odpowiedz
...i wtedy kupisz mechanika ;)

powiedzmy, że mam dobrze opanowanego tindera ;D
Odpowiedz
Być może tak kiedyś będzie, ale to by musiały ceny cichych klawiatur mechanicznych pójść w dół. Z tego co dziś patrzyłam, to cichy mechanik po 700 zł chodzi :D Wiesz ile można mieć za to myszek? :D

Odpowiedz
Membrany robią się luźne, bo gumeczki powoli się wyrabiają, więc i klawisze robią więcej hałasu ;p
No i też one same po czasie stają się strasznie hałaśliwe. Łatwo to zauważyć jak ktoś nie używa numpad'a, klawisze na nim w ogóle inaczej się zachowują : D
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Odpowiedz
Myszki się kupuje zamiast jedzenia ;D

a romery-g od logitecha są w miarę ciche to na Twoim miejscu bym w niej celował a za 429 zł już kupisz G413, czasami na promocjach są inne modele po 300 zł.
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
15 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.