Liczba postów: 34
Liczba wątków: 6
Reputacja:
1
CZESC :)
J.W w temacie. Ktora jest lepsza? Aktualnie mam FK2 jednak troche juz przezyla i zastanawiam sie kupic jeszcze raz taka sama, czy moze zmienic na nowa ec2-a? Ewentualnie jakas alternatywa jak Rival 300 lub 700?
Aby nie tworzyc 2 tematow osobnych:
Aktualnie mam niebieska podkladke zowie g-sr. Jednak Tez juz swoje przeszla:D w dodatku po kilku miesiach stala sie zbyt wolna. Czy warto kupic odswiezona wersje g-sr-se? Czy jest taka sama (chodzi o predkosc) jak poprzednik? Slyszalem ze g-sr-se jest jeszcze wolniejsza niz steelseries qck..... Ewentualnie jakies wasze typy?
Czy przejscie na steelseries dex byloby bardzo duza zmiana?
Dzieki za odpowiedzi :)
Reputacja:
1
fk2 idealnie pasuje do mojej dloni. Nie chodzi mi o rozmiar myszki (przypuszczam ze ec2-a jest podobna do fk2) tylko raczej o parametry techniczne myszek. Czy ktoras ma lepszy sensor, plynnosc i ogolnie czy ktoras z tej sie wyroznia na tle drugiej :) poniewaz ec2-a jest nowsza od fk2 dlatego chcialbym wiedziec czy przebila pod jakims wzgledem w grze fk2
Ogolnie ktora seria jest wg was lepsza. fk/ec od zowie czy rival od steelseries?
Ja takiego z g-sr nie mialem jednak jako ze materialowa to dala sie we znaki :P a czy steelseries dex dobrze bedzie wspolgrac na fk2/ec2-a?
Liczba postów: 408
Liczba wątków: 27
Reputacja:
10
ec1/2-a jest myszką wyprofilowaną, lepsza pod palm-gripa.
sensor mają ten sam, Pixart 3310, jest to dobry sensor aczkolwiek są lepsze.
rival 700 ma lepszy sensor Pixart 3360 aczkolwiek nie wypada ta myszka jakoś na tle innych z tym samym sensorem.. dla mnie to taki klocek.
Jeśli chcesz coś podobnego do fk1/fk2 to polecam myszkę Dream Machines DM1 Pro S z podrasowanym sensorem względem zowie.
Liczba postów: 2,558
Liczba wątków: 20
Reputacja:
80
potwierdzam, zmiana jedyna opłacalna to Pro S
jak chcesz wolną to weź Taito 2017, jak chcesz szybszą (nie przesadnie) DM Pad, będzie dobrze wspolpracować z myszą
Reputacja:
1
07-09-2017, 12:30 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-2017, 12:47 PM przez taha82.)
Ooo wielkie dzieki za propozycje tej myszki. Szczerze to nie slyszalem o niej wczesniej. W ogole o tej firmie.. Byc moze dlatego, ze jak patrze na rankingi "gejmerow" to w top3 sa przewaznie steelseries, zowie lub razer.
Rozumiem, ze ona jest lepsza od zowie fk2 i ec2-a i ma taki sam nowy sensor, co rival 700, tak?
Chyba rival 700 ma taka cene ze wzgledu na zbedne bajerki...
A jak upre sie przy SS dex, to bedzie OK? :D czy jednak do tej myszy Dream Machines DM1 Pro S musza byc scislej dopasowane pady dla lepszych osiagow?
EDIT
Czy w tej myszce tez jest regulacja Hz i ustawienia LOD jak w zowie? Zalezy mi na 500 lub 1000hz i miec mozliwosc doboru LOD pod pada :)
Z tych myszek z senorami 3360/3366, ktore sa wg was najlepsze?
logitech G pro
LOGITECH G303 DAEDALUS APEX
Logitech G403
EPICGEAR CYCLOPS X
rival 500/700
Corsair Gaming M65 Pro
Creative Siege M04
finalmouse scream one
(wymienilem je, bo sa w Waszym zestawieniu)
Reputacja:
10
Moim zdaniem to przepłacanie za tego dexa, rozbój w biały dzień.
Co do myszek, każdy raczej wybiera myszkę pod swoje preferencję, każdy potrzebuje czegoś innego.
z tych co podałeś miałem tylko g403, aczkolwiek nie wymieniłbym mojego deathaddera elite z podrasowanym PMW3389DM na żadną inną, taki 3366 z własną nazwą dla razera
Reputacja:
1
Synth - Dzieki za opinie :) uzywasz do niej taito 2017?
A Czyszczu i inni? Jakie jest Wasze zdanie na temat ww myszek?
Reputacja:
10
Używam hybrydy od roccata, roccat taito control, specyficzna podkładka z równym ślizgiem i dobra kontrolą.
będę brał taito 2017 na 100% w wersji xxl po tym jak już uporam się z kupnem mechanika ;]
Liczba postów: 2,185
Liczba wątków: 38
Reputacja:
98
G Pro - Wydaje mi się, że G403 Ci bardziej podpasuje,
G303 - To samo co wyżej, z tym, że jej kształt jest strasznie specyficzny ;p Duża szansa, że Ci nie podejdzie, mało wygodna.
G403 - Udana mysz Logitech'a, dużo ludzi sobie chwali, polecana :p Łączy mnóstwo cech, które powinna mieć dobra mysz.
Cyclops X - Nic mi o niej nie wiadomo, a patrząc na specyfikację... hmm, średniak. Sensor 3310, to tam jeszcze nic. Waga 110g bez kabla, wymiary troszkę klocka.
No i największy problem - nie wiesz co kupujesz.
Rival 500/700 - 500 już na starcie odpada, ta ilość przycisków Cię przytłoczy. No i w porównaniu do FK2 to będzie duży przeskok, gdyż myszka mała nie jest.
700 - Typowy klocek, niepolecany. Mysz duża (nie wiem jaką masz dłoń, jak trzymasz), palmowa. No i te bajery, które i tak są Ci zbędne.
M65 Pro - Ciężko mi cokolwiek powiedzieć, nigdy nie widziałem, żeby ktoś ją wybrał w zestawieniu z myszkami od Zowie, G403 czy DA.
Siege M04 - To samo co wyżej, lecz tę widzę pierwszy raz na oczy :v
Scream One - Dużo ludzi się skarży na słabą jakość wykonania.
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]