• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Myszka do około 300zł
  • jaką obecnie myszkę używasz: Bloody v7 ( z metalowymi ślizgaczami)
  • jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 800
  • czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): Średnia/ niska
  • czułość w Windows: Jeżeli chodzi o szybkość wskaźnika to jest w połowie suwaka
  • ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360° ~19cm
  • w co grasz : Overwatch, tytuły AAA, przymierzam się do btf1
  • jaką masz obecnie podkładkę: Roccat Kanga 
  • ile przycisków używasz w myszce: 4/5 ( czasami binduję coś do scrolla)
  • twój budżet: ~300zł
  • jaki chwyt stosujesz: Palm grip. ale jestem elastyczny
  • jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce 1+2+2
  • jesteś lewo czy prawo ręczny/a?: Praworęczny
  • jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 18 cm

• czy chcesz zmienić swój chwyt?: Nie
  • czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: Jest
  • co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: Beznadziejny sensor
  • czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? Tak
  • uwagi (np. co do wyglądu myszki): Podoba mi się Logitech g502, Razer Deathadder elite i Razer Diamondback, RGB BARDZO MILE WIDZIANE ( W sumie to obowiązkowe XD )

Odpowiedz
Bloody V7 pasuje Ci na kształt?
Wolisz profilowane czy symetryczne?
Te myszki, które Ci się podobają to je przymierzałeś czy tylko z neta?
W miarę możliwości spróbuj podejść do sklepu i jakieś przymierzyć.
Poszukaj Roccat Kone EMP, jak będzie Ci leżał na kształt to powinieneś go wziąć.
Razery są jakościowo znacznie poniżej poziomu tego Roccata. Diamondback według mnie niewygodny, Elite już lepiej, ale za droga. G502 wygląda fajnie, ale niepraktycznie. Po pierwsze nie bardzo leży, po drugie ciężka i słabo nią operować.
Jak przymierzasz się do BFa, gdzie liczy się precyzja to bierz mychę, którą dobrze się kontroluje.
Odpowiedz
Przede wszystkim diamondback ma niezbyt dobry sensor philipsa twineye, choćby z tego względu nie warto jej grać pod uwagę. Od razera mógłbyś rozważyć deathaddera 2013 essential na x-komie za 150 zł, w tej cenie jest to bardzo opłacalna mycha, jeżeli możesz przeboleć brak podświetlenia rgb. G502 i kone EMP są ciężkie, zasadniczo do fpsów takich myszek się nie wybiera. Bardzo dobre opinie za granicą zbiera TTesports Ventus X Optical RGB, z sensorem pmw3360 i podobno świetnym współczynnikiem jakości do ceny.
Odpowiedz
Trochę się napaliłem na g502 ale ten sniper button.... Pomyślę nad tym roccatem
Odpowiedz
Chciałbym móc je zobaczyć stacjonarnie, ale średnio mam możliwość
Odpowiedz
Mam razer deathadder elite, polecam myszkę z całego serca,.feeling sensora cudo, podobny do tego z 3g
Odpowiedz
Macałam ostatnio G502 w Media Markt. Nie jest taka duża jak wcześniej mi się wydawało. Ale nie kupiłabym jej, jest wiele innych, wygodniejszych myszek. To co mi przeszkadzało przez te kilka sekund to bardzo wąskie przyciski, w które ciężko trafić, nawet przy tak chudych palcach jak moje i ten przycisk nad kciukiem co nazywacie sniper button, mega przeszkadza, ciągle go czuć na palcu, wciska się, dyskomfort. Nie polecam pod względem wygody.
Testowałam myszki: Steelseries (Kinzu v3, Rival 100, Rival 110, Rival 3), Roccat (Lua, Kiro, Kone Pure BE, Owl-Eye, SE, Kain 100 AIMO), Logitech (G203, G403 Prodigy, Wireless, G502), Zowie (ZA13, EC2-A), Razer (Abyssus 1800, Abyssus 2014), Dream Machines (DM1 Pro, DM3 Mini), CM MasterMouse S.

Odpowiedz
Od Razera mnie trochę synapse odrzuca. Logowanie się, robienie konta... A miało to być tylko aplikacja do konfigurowania sprzętu
Odpowiedz
W sumie cm storm mastermouse L ma podświetlenie rgb, co najwyżej możesz mieć problem z przyciskami tak jak w recenzji: http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje...ermouse-s/
do tego jeden z najlepszych sensorów i dobry stosunek jakości do ceny.
Odpowiedz
Ja bym sugerował Logitech g403 :)
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.