• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowy gryzoń + podkładencja
  • Hejo,
  • jaką obecnie myszkę używasz: steelseries rival,
  • jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 400 / 1600,
  • czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): w cs:go jest to ~3 przy 400dpi lub ~0.75 przy 1600dpi, więc raczej jest to średnia,
  • czułość w Windows: 6/11,
  • czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): 400 / 1600,
  • ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): ~40,
  • w co grasz (podaj tytuły gier): cs:go, bf4 i overwatch,
  • jaką masz obecnie podkładkę: goliathus speed large,
  • ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne):  używam dodatkowo jednego bocznego,
  • twój budżet: ~230zł ( chyba, że będzie warto to mogę dołożyć ),
  • jaki chwyt stosujesz: sam do końca nwm jaki to jest, może palm-claw ?, podsyłam parę zdjęć:  http://imgur.com/a/P1yQ9
  • jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2,
  • jesteś lewo czy prawo ręczny/a? prawo,
  • jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 18,7
    undefined
  • jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)? 1,6
  • czy chcesz zmienić swój chwyt?: raczej nie,
  • czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: nie,
  • co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: nwm czy to wina kształtu, czy wielkości ale myszkę nie trzyma mi się zbyt komfortowo, 
  • czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? tak,
  • uwagi (np. co do wyglądu myszki): brak,
    • jaką obecnie używasz myszkę (optyk ,laser, jaki sensor, jakie ślizgacze) steelseries rival, ale idzie do zmiany,
    • jaką masz  podkładkę (oraz czy chcesz szybszą/wolniejszą od obecnej)? goliathus speed large, trudno mi jest powiedzieć, miałem wcześniej x7 500mp i przyznam, że fajnie się na niej grało, na tej też niczego sobie, tylko ślizg jest jakiś ,,nierówny",
    • chcesz plastikową, aluminiową, szklaną, materiałową czy hybrydową (materiałowa z uczuciem gry na plastikowej): materiałową,
    • jaki rozmiar by Cię interesował: coś właśnie pokroju tej co mam, bądź x7 500mp,
    • czy akceptujesz podkładki których żywotność może nie przekraczać 6 miesięcy (przy intensywnym użytkowaniu) ale w zamian dadzą nam bardzo dobry ślizg?: czyja wiem, możecie jakby co podać przykłady takich podkładek ?
    • wolisz szybką/średnio szybką/średnią/raczej wolniejszą/wolną/bardzo wolną(zawodowa pod rtsy)(wybierz którąś opcję)*: może średnio szybką, ale też żeby było ją dobrze ,,kontrolować",
    • czy podkładka musi być kupiona w Polsce? tak,
    • maksymalna cena za podkładkę? +/- 100zł,
    • uwagi (wygląd, ulubiona firma, grubość, itp.) brak,
Odpowiedz
G Pro/G203/G403, popatrz na nie,masz ciężki do zdefiniowania grip, taki trochę mix. Z podkładek najnowsza G-SR.
Odpowiedz
ten rival to jest za duży dla Ciebie, weź G403 i taito 2017
Odpowiedz
(06-13-2017, 08:51 AM)Hya napisał(a): ten rival to jest za duży dla Ciebie, weź G403 i taito 2017

A czy taito nie jest wolną podkładką ?
I jaki chwyt twoim zdaniem, ja posiadam ? Bo cały czas się zastanawiam pomiędzy claw-palm, claw lub fingertip Ciężko mi jest określić :/
Odpowiedz
G-SR z coatingiem powinna być odrobinę szybsza od Taito.
Odpowiedz
jako, że grasz w csa, bf i ow to lepiej wybrać coś wolniejszego, ale o równym slizgu.

masz taki mix trochę, dlatego uważam, że do mniejszej myszki od Rivala się zaadoptujesz szybko, ten g403 wydaje mi się, że powinien dobrze pasowac
Odpowiedz
A g pro czym się różni od g403 ? Widzę, że różnica w cenie to ~20 zł . Warto dopłacić do tej myszki ?
Odpowiedz
no zobacz na recenzje:

g403 - http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje...igy-wired/
g pro - http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje...ech-g-pro/

jak widzisz sporo się różnią...
Odpowiedz
Mam Taito 2017 a gram w FPS'y i mogę polecić jak najbardziej idealna podkładka.
Odpowiedz
Też polecam Taito 2017, a jeśli chodzi o myszki to idź do jakiegoś Saturna czy Media Marktu i sobie wymacaj ;p Ja też pisałem tutaj o myszkę jakiś czas temu, zostałem nakierowany na co zwracać uwagę, ale jednak myszkę trzeba sobie też przymierzyć. To jak kupowanie butów ;)
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
4 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.