03-22-2017, 09:16 AM
Witajcie.
Kupiłem laptopa, wczoraj przyszedł. Z początku planowałem użytkować z nim mojej myszy na kablu, ale niestety raczej nie zda to egzaminu. Kabel jest długi, plącze się, w transporcie może się uszkodzić, szkoda mi sliderów i "podwozia" użytkować na losowych, brudnych powierzchniach.
Potrzebuję myszy bezprzewodowej, jest dla mnie ważnych kilka kryteriów: rozmiar i kształt (niecierpię malutkich laptopowych myszeczek), precyzja, długa praca na baterii. Użytkowana będzie głównie do AutoCADa, Revita i innych programów projektowych, Corela, Photoshopa, Illustratora etc etc... Raz na jakiś czas odpalę jakąś gierkę typu BF4.
Póki co mój typ to Logitech M560, ale sam nie wiem co o tym sądzić tak naprawdę.
Kupiłem laptopa, wczoraj przyszedł. Z początku planowałem użytkować z nim mojej myszy na kablu, ale niestety raczej nie zda to egzaminu. Kabel jest długi, plącze się, w transporcie może się uszkodzić, szkoda mi sliderów i "podwozia" użytkować na losowych, brudnych powierzchniach.
Potrzebuję myszy bezprzewodowej, jest dla mnie ważnych kilka kryteriów: rozmiar i kształt (niecierpię malutkich laptopowych myszeczek), precyzja, długa praca na baterii. Użytkowana będzie głównie do AutoCADa, Revita i innych programów projektowych, Corela, Photoshopa, Illustratora etc etc... Raz na jakiś czas odpalę jakąś gierkę typu BF4.
Póki co mój typ to Logitech M560, ale sam nie wiem co o tym sądzić tak naprawdę.
- jaką obecnie myszkę używasz: SteelSeries Rival Black
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: do precyzyjnych czynności 800-1000DPI, do normalnego użytkowania 1600DPI
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): niskośrednia? 1000-1800DPI
- czułość w Windows: nieruszana
- czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): w steelseries engine ustawiam DPI tak jak wyzej
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): no idea
- w co grasz (podaj tytuły gier): Battlefield 4, Battlefield 1, DayZ Standalone, ArmA 3 - grać będę mniej, bardziej zależy mi na precyzji w projektowaniu i grafice
- jaką masz obecnie podkładkę: A4Tech X7
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): boczne bardzo sporadycznie, lpm, ppm i przycisk w scrollu caly czas
- twój budżet: chciałbym wydać do 150zł
- jaki chwyt stosujesz: palm/clawopalm
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1-3-1
- jesteś lewo czy prawo ręczny/a?: praworęczny
- jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 19,5cm, mój rival pasuje mi idealnie jeśli chodzi o rozmiar, ale może być coś mniejszego
- szerokość palca: 2,3cm