• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybór słuchawek
Dobór słuchawek

• jakie obecnie używasz? superlux hmc631
  • czy używasz karty muzycznej/dac/amp ?
      - jeśli tak – to jakiej? karta dźwiękowa creative.....no właśnie z pełną nazwą jest problem. Kosztowała jednak ona 650 zł
           - jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie?
  • słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję): głównie gry trochę muzyki
  • jakiej muzyki głównie słuchasz?: pop, trance, dubstep, dance, trochę rock
  • twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? max 400 zł ale wiadomo im mniej, tym lepiej
  • stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? dźwięk
  • jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? nie wiem.:Dw średnim pokoju
  • wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? Nie wiem, która opcja jest lepsza. Gram głównie w gry FPS jak call of duty, CS. Czasem mafia, gta i fifa. Zależy na dobrym, dokładnym soundzie o wysokiej jakości;)
  • czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? jeszcze nie ten level
  • dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów): nauszne
Odpowiedz
A co Ci w HMC631 nie odpowiada :> ? Jesteś pewien, że do grania chcesz nauszne, a nie wokółuszne?
Odpowiedz
Dźwięk okej, jednak trochę mało wyrazisty, kabel się zniszczył i wykręcił jak baranie rogi i chciałbym jednak o półkę wyżej. A duża jest różnica w dźwięku między takim układem nauszym, a wokółusznym? Chodzi mi po prosto o to, aby nie były douszne;) jestem laikiem w tej kwestii. Wcześniej miałem creative fatality, później ozone rage i teraz hmc631. I myślałem że to wszystko modele nauszne :D oczywiście jeśli wg was są lepsze wokółuszne i takie preferujecie, to jak najbardziej jesyem za. Chciałbym najlepszą opcję do 350-400zł max. Ale żeby była duża różnica jakościowo od hmc631. Aha, nie muszą być z mikrofonem bo mam osobny;)
Odpowiedz
To miałeś wokół-uszne same. te HMC631 jak na zamknięte są wyjątkowo dobre w grach i w przedziale cenowym do 400zł specjalnej różnicy w pozycjonowaniu lub scenie nie będzie. Skoro piszesz o tym, że nie są wyraźne, to prawda - grają równo i tak ma być w nich, dzięki temu lepiej słuchać np. kroki. Być może potrzebujesz coś bardziej muzykalnego, z większą ilością basów - zobacz na Creative CAL!2 (od ok. 390zł)
Odpowiedz
http://www.ceneo.pl/27112837#tab=reviews masz na myśli te? One są nauszne, więc "gorsze" od wokółusznych?
I czy pod względem dźwięku w grach (kroki, strzały) jest tak samo dobry, a nawet lepszy od HMC631?
Odpowiedz
To zależy jak masz duże ucho, hya kiedyś mówił, że mieścił tam całe, chociaż w sumie ma raczej małe uszy ;D. Zawsze jest coś za coś. Chcesz się skupiać na grze kosztem przyjemności ze słuchania to wybierz właśnie 668b, ale pamiętaj, że one już kompletnie są bez basów. Na CAl2 raczej nie będzie lepiej, pewnie podobnie, ale więcej basów co w CS się według mnie gorzej sprawdza.
Odpowiedz
uszy mam średnie, ale bliżej im do małych niż dużych :D czyli proponujecie żebym został przy mhc631 i kupił jeszcze raz te same? Gry, które gram to CoD 2 i 4 i trochę CS. Zaintrygowaliście mnie tymi creative, ale teraz piszecie, że gorzej jeszcze by się sprawdziły od hmc631 za 230zł... Doradźcie koledzy;)
Odpowiedz
W COD w zasadzie mogłyby być lepsze te CALE2, bo przestrzennie są bardzo dobre jak na zamknięte, a w COD znowuż tak kroków chyba nie słuchasz. Pewnie byś miał większą frajdę podczas grania na CALach 2. Z drugiej strony HD668b dałyby Ci świetne poczucie przestrzeni. Nie kupuj HMC631 jak Ci nie pasowały. Spróbuj HD668b, najwyżej zwrócisz do 14 dni a za dużo nie kosztują ;)
Odpowiedz
W CoD 2 bardzo potrzebne jest słuchanie kroków bo to wg mnie bardzo taktyczna i techniczna wersja. Wolne ruchy :D zostanę przy dwóch opcjach: kupić nowe cal2 lub jeszcze zostać na hmc631 - wszystko będzie zależeć od odpowiedzi na moje pytania. Więc krótko by nie przedłużać. CAL2 też są tego typu, co hmc631 (nauszne czy wokółuszne:D) ?? Na calach 2 będzie lepiej słychać scenę jak na hmc631??(kroki z bliska i z dalsza).  Czy jakościowo (plastiki, kable) są godne uwagi? I ostatnie - czy są warte swojej ceny, porównując z aktualnymi hmc631? ;)
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź, i po niej możecie zamknąć temat. Pozdrawiam!
Odpowiedz
Imo zostań na HMC. CAL2 są niby nauszne, ale dla wielu będą wokółuszne (jak mówisz, że masz małe uszy to pady będą wokół) ;). Scena może być lepsza w CALach, ale z racji na ciemniejsze brzmienie, może CI być trudniej w wielu sytuacjach wyłapać kroki. Jakościowo CALE2, jeżeli dodasz do tego odsłuch muzyczny wtedy warto rozważać CALE2 :) Stricte pod gry imo HMC631 równie dobrze dają radę, ale jak już coś to rozważ Superlux HD668b, w których powinieneś lepiej słyszeć kroki.
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.