• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podkładka pod FPS'y
Witam, chciałbym prosić Was o pomoc w doborze podkładki.

Jaką obecnie używasz myszkę : Logitech G403
Jaką masz  podkładkę: Zowie G-SR (niebieska) i Razer Gigantus
Chcesz plastikową, aluminiową, szklaną, materiałową czy hybrydową (materiałowa z uczuciem gry na plastikowej): Chyba materiałową
Jaki rozmiar by Cię interesował: 45x40
Czy akceptujesz podkładki których żywotność może nie przekraczać 6 miesięcy (przy intensywnym użytkowaniu) ale w zamian dadzą nam bardzo dobry ślizg?: Raczej tak
Wolisz szybką/średnio szybką/średnią/raczej wolniejszą/wolną/bardzo wolną(zawodowa pod rtsy): Średnio szybką
Czy podkładka musi być kupiona w Polsce?: Tak
Maksymalna cena za podkładkę?: 120zł
Uwagi (wygląd, ulubiona firma, grubość, itp.): brak

Do tej pory miałem Zowie G-SR i była dobra, lecz trochę ją zaniedbałem i po roku straciła swoje właściwości. Postanowiłem kupić coś szybszego, lecz aby nadal była dobra kontrola nad ruchami. Jako, że nie miałem do tej pory za dużej styczności z innymi podkładkami, kierując się opiniami na zagranicznych forach postanowiłem kupić Razer Gigantus. I tutaj pojawia się problem, nie wiem czy to moje przyzwyczajenie do wolnej, styranej już G-SR czy coś innego, ale nie potrafię na Gigantusie w ogóle kontrolować ruchów. Grałem 2-3 dni po kilka godzin w CS i po prostu nie idzie się przestawić, nawet kiedy staram się wykonywać wolne ruchy. Jeżeli ma to jakieś znaczenie to gram na czułości około 34cm/360, więc nie wiem czy lepsze by dla mnie były wolne czy szybkie podkładki. Chciałbym coś średnio szybkiego ale z dobrą kontrolą gryzonia. Początkowa szybkość G-SR mi się nawet podobała, ale też nie zamierzam wymieniać podkładki co 2-3 miesiące (a dość dużo gram).
Proszę o jakieś porady.
Odpowiedz
Hmm, ja kupiłem Propad Extra Large i jestem zadowolony, nawet bardzo.
Porównując ją bezpośrednio do Taito, QCK Mass i G240 stwierdzam, że jest najlepsza (będzie recenzja ;D)
Jakościowo spoko, nie przesuwa się wogóle, boki mogą się trochę strzępić ale póki co nic na to nie wskazuje. Szybkościowo jest na granicy czegoś średnio szybkiego a wolnego, z przewagą szybkości. Ruch jest równy, jednolity. Kontroluje się myszkę łatwo, dobrze wyczuwa się ruch a do tego czuje się gładkość podczas przesuwania. + kosztuje 39 zł i dostajesz energetyka ;D Powinieneś spróbować.
Tylko to bedzie co innego niż G-SR, podkładka NIE WYHAMUJE RUCHÓW, ale nie miałem wrażenia, że zbytnio ,,pływa", a ostatnio gram na wyższej czułości.
Odpowiedz
Hmm no ciekawa podkładka, chociaż pierwszy raz o niej słyszę. Można wiedzieć kiedy mniej więcej się spodziewać recenzji? Fajnie by było móc poznać parę szczegółów :p.
Masz może jeszcze inne propozycje średnio-szybkich podkładek z dobrą kontrolą?
Odpowiedz
Również niecierpliwe oczekuję na reckę tej podkładki zważywszy na fakt jak wielu ludzi ją chwali, a ja stoję teraz przed zadaniem dobrania mouse pada dla koleżanki :D Propad wydaje się tu bardzo ciekawym pomysłem :)
Mysz: Rival 100
Podkładka: Zowie G-SR
Słuchawki: Superlux HD668B
Klawiatura: Tesoro Durandal g1n
Monitor: LG 24GM77-B + M1994D-PZ
Odpowiedz
Ja ze swojej strony polecam Roccat Kanga. Ale tylko ta wersja bardziej szorstka, bo można też trafić na trochę śliską. Powierzchnia jest jak QCK. Plus tej podkładki jest też grubość, a jest cienka bo 2mm, przez co wygodnie ręka leży.
Odpowiedz
niestety troche trzeba bedzie poczekać ;/ że tak powiem dużo rzeczy w prywatnym życiu się dzieje, dwa muszę najpierw ogarnąć pewną myszkę i klawiaturę
ale już testuje, potem trzeba napisać tylko :)
QCK jest też dobre, ale jakościowo dużo gorsze, i jest wolniejsza, bardziej szorstka, może troszkę bardziej wyczuwalna i z większym oporem. W Propadzie jest on minimalny
Odpowiedz
A pod ceesy bardziej myślisz Czyszczu nada się Propad, czy QCK? :D Pytam bo mają trochę dziwne wymiary te Propady >_>
Mysz: Rival 100
Podkładka: Zowie G-SR
Słuchawki: Superlux HD668B
Klawiatura: Tesoro Durandal g1n
Monitor: LG 24GM77-B + M1994D-PZ
Odpowiedz
Co do gry na gigantusie, podkładka zwykle potrzebuje paru tygodni użytkowania, żeby ślizg się wyrównał do poziomu, który później będzie utrzymywać przez dłuższy czas. Średnio szybka z, moim zdaniem, dobrą kontrolą i czuciem przy drobnych ruchach jest hyperx fury pro. Ma dość miękką gumę, przez co może nie być zbyt dobra, gdy dociskasz mysz do podkładki, ale łatwiej też zatrzymuje się mysz w miejscu po szybkim ruchu. Z wad, ma dość ostre brzegi po cięciu laserowym i trzeba je czymś zetrzeć w miejscu, gdzie trzyma się rękę, bo tak to pewnie parę dni będzie zostawiać ślady na skórze.
Odpowiedz
Ja to uwielbiam wolne i szorstkie podkładki jak QCK, precyzyjniej myszka działa, a zwłaszcza jak ślizgacze za szybko jeżdżą i trzeba spowolnić.
Odpowiedz
Propad dobry do CSa, zalezy jaki typ podkladek lubisz - propad nie hamuje ruchów (a jesli tak to minimalnie),a QCK tak. I jakościowo jest pólka wyżej zdecydowanie ;) Tylko boki mogą się strzępić, ale to w większości i w QCK też :)
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
4 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.