10-26-2016, 07:34 PM
Jakie obecnie używasz?
Panasonic RP-HS34 / LG QuadBeat 2 (Częściej te panasonica do biegania)
Czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ?
Zintegrowana w laptopie Lenovo Yoga 500
Słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ?
Głównie gry, trochę muzyki
Jakiej muzyki głównie słuchasz?
Hip-Hop/Rock/Metal/Bass/Elektroniczna (Szczególnie trzy pierwsze)
W jakie gry grasz (która jest priorytetem)?
CS GO, Battlefield, Wszelkie FPS i gry akcji (zależy mi głównie na pozycjonowaniu w CS)
Twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet?
140 zł
Stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort?
Komfort
Jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)?
Pół otwarte / otwarte (wolałbym słyszeć co dzieje się w domu, ale wolałbym by lekko wygłuszały chociażby szum komputera czy deszcz [pokój na poddaszu])
Wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ?
Większą scenę (lepiej w grach)
Czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)?
Cały czas będą na biurku.
Dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów):
Zależy mi by nie męczyły uszu, były wokół uszne. Z wyglądu to mi obojętne. Najlepiej by miały dobrą regulację. Pady czytałem, że welurowe są dobre. Fajny by był też odczepiany kabel bo mi zawsze się on szybko psuje. A no i słuchawki żadne GEJMINGOWE. Bez mikrofonu. Dobrze by było gdyby były lekkie. O wytrzymałość się nie martwię bo szanuję rzeczy.
Osobiście znalazłem:
Superlux HD681 EVO MK II
Superlux HD668b
I nie wiem które wybrać. Ewentualnie zaproponujcie inne, lecz te dwie pary najbardziej mi się spodobały. Mile widziana też możliwość zakupu w stacjonarnym sklepie ale to już niekonieczne.
Panasonic RP-HS34 / LG QuadBeat 2 (Częściej te panasonica do biegania)
Czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ?
Zintegrowana w laptopie Lenovo Yoga 500
Słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ?
Głównie gry, trochę muzyki
Jakiej muzyki głównie słuchasz?
Hip-Hop/Rock/Metal/Bass/Elektroniczna (Szczególnie trzy pierwsze)
W jakie gry grasz (która jest priorytetem)?
CS GO, Battlefield, Wszelkie FPS i gry akcji (zależy mi głównie na pozycjonowaniu w CS)
Twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet?
140 zł
Stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort?
Komfort
Jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)?
Pół otwarte / otwarte (wolałbym słyszeć co dzieje się w domu, ale wolałbym by lekko wygłuszały chociażby szum komputera czy deszcz [pokój na poddaszu])
Wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ?
Większą scenę (lepiej w grach)
Czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)?
Cały czas będą na biurku.
Dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów):
Zależy mi by nie męczyły uszu, były wokół uszne. Z wyglądu to mi obojętne. Najlepiej by miały dobrą regulację. Pady czytałem, że welurowe są dobre. Fajny by był też odczepiany kabel bo mi zawsze się on szybko psuje. A no i słuchawki żadne GEJMINGOWE. Bez mikrofonu. Dobrze by było gdyby były lekkie. O wytrzymałość się nie martwię bo szanuję rzeczy.
Osobiście znalazłem:
Superlux HD681 EVO MK II
Superlux HD668b
I nie wiem które wybrać. Ewentualnie zaproponujcie inne, lecz te dwie pary najbardziej mi się spodobały. Mile widziana też możliwość zakupu w stacjonarnym sklepie ale to już niekonieczne.