07-08-2015, 09:19 PM
Witam. Od kilku tygodni szukam przyzwoicie wyglądających słuchawek, które byłyby wykorzystywane przeważnie do komputera (muzyka, rozmowy, granie w gry, głównie CS:GO). Liczy się dla mnie dobre pozycjonowanie (chyba tak to się nazywa :)), oraz dobra jak na tą cenę jakość dźwięku.
Dobór słuchawek
Dobór słuchawek
- jakie obecnie używasz? Panasonic RP-HT161
- czy używasz karty muzycznej/dac/amp? Posiadam jedynie zintegrowaną kartę muzyczną w płycie głównej Asrock Z77 Extreme4.
- słuchawki mają być w 90% do gier, muzyka okazjonalnie.
- jakiej muzyki głównie słuchasz? Ciężko powiedzieć, lubię to co wpadnie mi w ucho w radiu (czasami szukam jakichś utworów na TrapCity i HouseCity).
- twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? 200zł.
- stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? Bardzo często korzystam ze słuchawek (praktycznie 6-7 godzin dziennie, więc obydwie opcje są równie ważne.
- jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? Najbardziej pasowałyby mi słuchawki półotwarte, ewentualnie zamknięte, ale wolę słyszeć otoczenie.
- wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę)? Nie rozumiem, o co chodzi w tym pytaniu, dopiszę, jeśli ktoś to uściśli.
- czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? Do dzisiaj nie podróżowałem ze słuchawkami i raczej się to nie zmieni.
- dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów): Nauszne; kolorystyka czarna, biała, lub biało-czarna, ewentualnie odcienie szarości.