Dzień dobry,
Mój maksymalny budżet na słuchawki i kartę dźwiękową wynosi 360 zł, nie czuje potrzeby posiadania audiofilskiego wyposażenia. Przeglądając fora i recenzje zainteresowały mnie słuchawki Kingston HyperX Cloud, króre aktualnie można dostać w sklepie x-kom za 240 zł, myślałem żeby dokupić do nich kartę dźwiękową Xonar DG (około 120 zł). Tutaj rodzi się pytanie czy w tym budżecie nie da się dobrać czegoś lepszego lub czy jest sens inwestowania w tę kartę. Chciałbym aby słuchawki miały zintegrowany mikrofon. Obecnie posiadam mikrofon Zalman ZM-mic 1 i niestety szumi podczas rozmów na TS-ie i Skype-ie( związek z kartą dźwiękową ?).
Pozdrawiam,
- jakie obecnie używasz? Maxell Retro DJ
- czy używasz karty muzycznej/dac/amp ?
Używam integry Realtek® ALC892, jednak rozważam zakup karty dedykowanej.
- słuchawki mają być do gier i muzyki.
- jakiej muzyki głównie słuchasz? Rap, Rock, Jazz i Blues
- twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? 360 - 400 zł
- stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? dźwięk
- jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? pokój około 14 m^2, raczej spokój i cisza.
- wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? -
- czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? Nie
- dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów):brak
Mój maksymalny budżet na słuchawki i kartę dźwiękową wynosi 360 zł, nie czuje potrzeby posiadania audiofilskiego wyposażenia. Przeglądając fora i recenzje zainteresowały mnie słuchawki Kingston HyperX Cloud, króre aktualnie można dostać w sklepie x-kom za 240 zł, myślałem żeby dokupić do nich kartę dźwiękową Xonar DG (około 120 zł). Tutaj rodzi się pytanie czy w tym budżecie nie da się dobrać czegoś lepszego lub czy jest sens inwestowania w tę kartę. Chciałbym aby słuchawki miały zintegrowany mikrofon. Obecnie posiadam mikrofon Zalman ZM-mic 1 i niestety szumi podczas rozmów na TS-ie i Skype-ie( związek z kartą dźwiękową ?).
Pozdrawiam,