Liczba postów: 39
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Siema, tak jak w temacie podrzućcie proszę jakieś propozycje :)
Zakupu będę dokonywał dzisiaj, najlepiej gdyby sprzęt mieli na stanie w x-komie, wymagania to podświetlenie RGB i przełączniki mx blue.
Po dwóch miesiącach zaczyna mi padać moja Modecom Volcano Hammer :(
Z góry dzięki za wszelkie sugestie.
Liczba postów: 2,185
Liczba wątków: 38
Reputacja:
98
Oferta X-komu wygląda ubogo dla przełączników Cherry MX Blue, jedyne co widzę, to dosyć niezadowalający jakością Alloy.
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Reputacja:
0
Hmm, chyba w ogóle będzie ciężko z rgb w tej cenie, mogę zwiększyć budżet do 500zł i nie musi być to klawiatura z x-komu. Koniecznie jednak zamawiana z Polski. Może któryś korsarz się wpasuje?
Liczba postów: 2,185
Liczba wątków: 38
Reputacja:
98
08-23-2018, 12:37 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-23-2018, 12:38 PM przez XeXu.)
Nie, nie, nie, z dala od Razera.
Wybierz CMa - pochodzi z tej samej fabryki co klawiatury serii "K" od Corsaira, zdecydowanie lepsza jakość od Blackwidowa.
Dodatkowo, CM posiada standardowy rozstaw klawiszy, więc po zakupie przyzwoitego setu z przykładowo PBT, będziesz miał klawiaturę na długie lata.
Podwykonawcą switchy RGB dla Razera jest wciąż Greetech - nie wiem jak wygląda rozstrzał jakościowy tychże przełączników, chyba coś podobnego do switchy Kailha - Plagocki musiałby interweniować, mogę Ci tylko skromnie przybliżyć wątek.
Linkuję CMa QuickFire XT Plagockiego, na klawiszach PBT:
>
http://test-gear.pl/forum/showthread.php?tid=2827
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Reputacja:
0
Spoko XeXu, dzięki za wskazówki :) na razie pozbieram jeszcze kasę, wrócę do tematu za 1-2 miesiące żeby kupić raz, a porządnie