09-19-2015, 11:09 PM
Od wielu lat na moim biurku zamieszkuje sobie A4TECH XL-740k, jest w pełni sprawna, kursor praktycznie nigdy nie drga. Czemu chcę ją zmienić? Strasznie głośno klika, co mi ze słuchawkami na głowie nie przeszkadza, ale kiedy reszta domowników śpi, a ja sobie gram... słychać po prostu na pół mieszkania. Proszę o propozycje myszek, które wielkością i kształtem będą niemal identyczne do mojej obecnej.
- jaką obecnie myszkę używasz: A4TECH XL-740k
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 2000
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): raczej wysoka
- czułość w Windows: j/w
- czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): nie wiem
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): mniej niż 17
- w co grasz (podaj tytuły gier): swtor, skyrim, me, da, simsy, wiesiek... (głównie rpg, rzadziej wyścigi i typowe strzelanki)
- jaką masz obecnie podkładkę: drewniane biurko (i tak, dobrze mi się tak gra)
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): prawy/lewy, klik rolką i od zmiany dpi, bocznych nie używam i są mi obojętne
- twój budżet: +/- 200zł, im mniej tym lepiej oczywiście
- jaki chwyt stosujesz: głównie palm grip
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): u leworęcznych jest to trochę inaczej, więc napiszę słownie: mały i serdeczny na lewym boku, środkowy i wskazujący na LPM (lub środkowy LMB a wskazujący na rolce lub RMB), a kciuk na prawym boku
- jesteś lewo czy prawo ręczny/a? lewus, ale od zawsze używam myszek dla praworęcznych
- jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): prawie 18cm
- jaka jest szerokość twojego palca wskazującego? ~1.8cm środkowy
- czy chcesz zmienić swój chwyt?: zdecydowanie nie
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: myszka może mieć kilka rozdzielczości z podaną przeze mnie wyżej
- co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: głośność klików
- czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? zdecydowanie
- uwagi (np. co do wyglądu myszki): wygląd obojętny, coś wygodnego i wytrzymałego, całkiem duża