12-23-2017, 10:43 PM
- jakie obecnie używasz? Philips SHP2000
- czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ?
- jeśli tak – to jakiej? Mam zestaw głośników Creative Inspire T3000
- jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie? Nie
--- jeżeli nie planujesz kupować karty to podaj swój model płyty głównej lub chipset realteka (np. ALC1150) Płyta Asus P7P55LX a jedyne co znalazłem na stronie producenta to "VIA VT1708S 8-kanałowe Kodek High Definition Audio" - słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję): Gry i muzyka po równo. Gram dużo w osu! i dlatego chcę słuchawki, które nie są głównie pod gry.
- jakiej muzyki głównie słuchasz? Każdej co mi wpadnie w ucho także ciężko określić.
- w jakie gry grasz (która jest priorytetem)? osu!, Rainbow Six Siege
- twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? 300zł i jeśli jest naprawdę warto to dopłacę do 400zł
- stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? Dźwięk
- jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? Gram zazwyczaj w zamkniętym pokoju.
- wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? Ciężko określić, chyba coś tak by było jak najlepiej, akurat na słuchawkach jestem zielony^^
- czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? Jakieś lany z csa do szkoły 2 razy na rok ale raczej nie przewiduje.
- co w obecnych słuchawkach Ci przeszkadza? Co chciałbyś zmienić? Jakość dźwięku. Byłem w komputroniku i posłuchałem sobię trochę muzyki na HyperX Revolver i Sennheiser Urabite XL i byłem zszokowany jakością dźwięku.
- dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów): Po prostu chcę dobre słuchawki z dobrą jakością dźwięku, mam małe wymagania co do wyglądu itp i raczej stawiam to na drugi plan.