Liczba postów: 1,902
Liczba wątków: 30
Reputacja:
75
Ja używam kailh browny (bedzie ok rok) i 0 problemów. Od jakiś 2 lat kailh znacznie poprawił jakość swoich przełączników, zauważ, ze rzadko ktoś ma z nimi problemy n forach. Do grania uważam, że Kailhy są fajniejsze, ich klik jest troszkę bardziej hmm płynny, delikatniejszy (liniowy) niż Cherry.
Z Cherry to wybierz albo QuickFire TK albo Rapid-I na brownach.
Z kailh to K727, bo nie ma nic innego w PL. Ewentualnie czekaj jak pojawi się coś fajnego na massdropie.
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
03-14-2016, 12:22 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-14-2016, 12:27 PM przez MisTyk.)
Ok, a jak wygląda pisanie na kailh brown w stosunku na Cherry MX red. Te kailhy nie są za bardzo do redów zbliżone? Chodzi mi o ilość popełnianych błędów bo pamiętam ze na redach (kailh) miałem z tym problem.
I jeszcze jeśli można zapytać. Jakiej klawiatury używasz?
Reputacja:
75
Kailh brown są prawie jak MX brown, zupełnie inne od redów, po prostu o jakieś kilka procent są delikatniejsze od MX brown, co wystarcza, aby zauważyć różnicę, ale nie jest to jakaś powalająca różnica. Na pewno będziesz popełniał mniej błędów niż na redach.
Ja używam Loberę Supreme.
Reputacja:
0
Dobrze, w takim razie jeszcze ostatnie pytanie. K727 znalazłem tylko w jednym sklepie (forgamer.pl). Wiesz może gdzie jeszcze można ją kupić? Bo najbardziej by mnie interesowała wersja czarna z brązowymi przełącznikami a niestety w tamtym sklepie z czarnych jest tylko wersja z kailh blue. Biała już jest dostępna ze wszystkimi rodzajami ale ona nie jest najładniejsza :/
Reputacja:
75
hmm niestety nie wiem, produkty e-blue widziałem w PL tylko w 2 sklepach. Może zapytaj sklepu czy mają szansę sprowadzić wersję czarną.
Reputacja:
0
Ok, wielkie dzięki za pomoc :)